Modul în care cei mici își petrec timpul este în prezent diferit față de cum era înainte. Lucrurile obișnuite cândva, cum ar fi să iasă la joacă împreună cu toți colegii de clasă, să meargă în excursii sau să participe la serbările și petrecerile de la școală, nu mai sunt posibile. Și totuși, există încă atâtea activități ce pot fi făcute pentru ca piticii să-și trăiască magia copilăriei.
Cititul este o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber, fiind dovedit științific că, printre altele, ajută la îmbunătățirea atenției și a capacității de concentrare, mărește plasticitatea creierului, îmbunătățește memoria, dezvoltă gândirea analitică, stimulează creativitatea, crește bagajul de cunoștințe și cultură generală, îmbogățește vocabularul și capacitatea de exprimare, reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului.
Lectura îi introduce pe cei mici într-o lume fermecată, în care imaginația le este pusă la treaba. Cu ajutorul unor povești interesante, piticii nu se vor plictisi prea repede. Îți propunem în continuare 3 cărți pentru copiii de 7-10 ani.
1. Pericol – Raluca Poenaru
Pericol este porecla de care un școlar isteț și din cale-afară de rebel este tare mândru. Eroul nostru n-are niciun plan în respectarea cerințelor școlare, însă este caracterizat printr-un spirit de aventură și un simt al umorului ce fac deliciul cititorilor.
Nici părinții, nici profesorii nu par a-l înțelege deloc, însă personajul principal nici nu crede că are vreun rost să le explice. Pericol trece prin multe situații interesante, ce-i dau ocazia să-și demonstreze inteligența și iscusința.
2. Ickabog – J.K. Rowling
Se spune că Ickabog este cât doi cai de înalt, iar ochii îi lucesc asemeni a unor globuri de foc. Ghearele sale sunt ascuțite și lungi, gata de atac. De fapt, oricine cu scaun la cap știe că Ickabogul era o simplă poveste de cumințit copiii obraznici. Însă când devin mituri, astfel de povești pot prinde viață și ajunge incontrolabile. În paginile acestei cărți copiii vor descoperi un basm extraordinar, scris de J.K. Rowling, faimoasa creatoare a lui Harry Potter.
3. Pippi Șosețica – Astrid Lindgren
Pippilotta Merindela Persiana Minta Aluefraim Șosețica este cea mai puternică fetiță din întreagă lume. Are părul roșcat, strâns în două codițe, față îi este stropită de pistrui, iar zâmbetul este gestul care o caracterizează cel mai bine. Pippi are un stil aparte, purtând mereu ciorapi desperecheați și pantofi cu câteva numere mai mari. Fetiță îi lasă pe toți cu gura căscată și își folosește imaginația pentru a înțelege, chestiona și răsturna lumea ciudată a celor mari.
Spor la citit!