4 aparate de care ai nevoie pentru proiectele tale de reparații

Proiectele de reparații sau de renovare deveni o pasiune te pot ajuta să-ți modernizezi constant locuința. De asemenea, odată ce câștigi mai multă experiență pe acest segment, chiar și prietenii îți pot cere ajutorul pentru planurile lor. O muncă bine făcută presupune și aparate cu ajutorul cărora poți lucra eficient și rapid, fără a exclude calitatea. Iată câteva dintre uneltele care îți vor fi de folos de fiecare dată:

1.Aparatură electrică

Pentru a putea demara anumite reparații în locuința ta, trebuie să fii pregătit și pentru urgențe. Este posibil să ai nevoie de surse de lumină care să te ajute să găsești cauza unei defecțiuni, la ore târzii. De asemenea, dacă o lucrare durează mai mult decât te-ai așteptat și încerci să recuperezi, va trebui să-ți setezi un mediu potrivit.

Alege lămpi exterioare pentru reparațiile pe care le faci la structura sau zidăria casei și optează pentru un aparat care îți oferă o luminozitate cât mai intensă. Proiectoarele de generație nouă îți oferă posibilități de a regla treptele de lumină cu ajutorul unei aplicații mobile, așa că nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la ce poți face de unul singur.

2. Ciocane

Ciocanul este unul dintre cele mai practice unelte din orice gospodărie, în special dacă te implici adesea în renovări și reparații. Momentan există o varietate de oferte și tehnologii avansate pe piață, iar aceste detalii te pot induce în eroare. Ciocanele obișnuite, cu mâner, de dulgher sau de zidărie sunt necesare în trusa de unelte de bază

Dacă vrei să începi lucrări mai serioase, precum renovarea unei case de la țară, care impune demolarea anumitor structuri, vei ave anevoie de un ciocan rotopercutor. A investi într-un aparat de calitate, care rezistă cu succes în timp, este o idee bună dacă știi că urmează o perioadă în care te implici în proiecte de amploare.

3. Bormașină

O bormașină te poate ajuta să finalizezi mici reparații în casă, dar și să adaugi elemente necesare practice, precum rafturi pentru baie, o bibliotecă în sufragerie sau accesorii decorative. Cu o bormașină în casă, nu vei mai avea nevoie de ajutor specializat în cazul unor reparații minore.

Pentru început, alege o bormașină cu acumulatori, care îți permite mai multă libertate de mișcare și este mai ușor de folosit. Pentru lucrările casnice, o bormașină cu o putere de până la 1000 de Wati poate fi suficientă. De asemenea, poți lua în considerare viteza de găurire, care variază între 300-1500 de rotații pe minut.

4. Șurubelnițe

Indiferent de tipul reparațiilor pe care le faci în casă, o trusă de șurubelnițe este mai mult decât necesară. Este recomandat să optezi pentru o trusă, deoarece ai la dispoziție un număr mai mare de capete de care vei avea nevoie, în funcție de materialul și tipurile de șuruburi cu care trebuie să lucrezi.

Poți alege o șurubelniță magnetică, pentru a-ți face munca mai ușoară, care este și dotată cu mai multe vârfuri de înșurubare. Acestea pot fi schimbare cu ușurință, chiar și atunci când treci cu rapiditate de la o reparație la alta. Nu uita să incluzi cel puțin două șurubelnițe clasice, de calitate, care te vor ajuta să fii pregătit pentru reparațiile neașteptate.

Aparatele și uneltele pentru proiectele de acasă trebuie să fie prezente mereu în dulapul special dedicat. Acestea fac parte din obiectele esențiale pentru orice pasionat de mici modificări și lucrări de renovare, dar devin esențiale și pentru reparațiile fără ajutor specializat.