5 abordari eficiente pentru sanatatea sexuala

În spatele dorinței sexuale scăzute există atât motive fizice, cât și psihologice. Această activitate este reglată de hormonii sexuali, printre care se remarcă testosteronul, estrogenul sau progesteronul. La rândul lor, acesti hormoni sunt sintetizati în organism prin alimente care provoacă diverse reacții și influențează direct apetitul sexual al barbatului.

Nivelul scăzut de testosteron, pe lângă faptul că provoacă o scădere a libidoului și probleme inerente sferei sexuale, poate crește și riscul de a dezvolta boli majore, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, obezitate, probleme hepatice, leziuni testiculare și chiar tumori.

Dacă rezultatele analizelor de sânge indică un nivel scăzut de testosteron tratamentul medicamentos nu este întotdeauna necesar.

Cele mai eficiente sfaturi pentru creșterea naturală a testosteronului

1. Reduceti circumferinta taliei. Grăsimea este principalul inamic al testosteronului, deoarece aceasta crește conversia sa la estrogen. Persoanele supraponderale sau obeze cu valori scăzute ale testosteronului ar trebui, în special, să limiteze consumul de
alimente cu indice glicemic ridicat deoarece, pe lângă faptul că oferă o cantitate semnificativă de calorii goale, ele determină și o creștere a zahărului din sânge.

2. Folositi suplimente. Suplimentele si pastilele pentru potenta au in compozitia lor vitamine, minerale, plante medicinale, aminoacizi sau alte substanțe care cresc producția și utilizarea testosteronului de către organism. Probabil unul dintre cele mai simple moduri de a crește semnificativ producția naturală de testosteron este corectarea tuturor deficiențelor de micronutrienți.

3. Faceti sport. Este recomandat sa aveti minim 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, alternând exerciții aerobe (alergarea, ciclismul sau înotul), menite să îmbunătățească răspunsul cardiac și respirator cu o intensitate scăzută și antrenament de lungă durată, cu exerciții anaerobe (ridicarea de greutății, alergarea), caracterizate în schimb, dă o durată scurtă și o intensitate ridicată.

4. Folositi magneziu. Magneziul este cunoscut pentru funcția pe care o îndeplinește în mușchi, dar nu numai. Acest micronutrient interacționează cu hormonii anabolizanți, în special cu testosteronul. Alimentele cele mai bogate în magneziu sunt nucile (migdale, alune, fistic), fasolea, laptele de vacă, cafeaua si ceaiul.

5. Evitati stresul. Stresul determină corpul să elibereze cortizol, un hormon care are un efect negativ asupra testosteronului. Aceasta pare a fi una dintre explicațiile posibile ale acestei corelații care, totuși, se dovedește a fi multifactorială. Prin urmare, este recomandat să aveti un echilibru atat în viața profesională cat și în cea de familie, pentru a vă îmbunătăți nivelul de testosteron.

Va asteptam in magazinul pastilepotentasam.ro unde puteți găsi o selecție de articole si suplimente pentru o viata sexuala activa.