Daca te-ai incumetat sa organizezi o petrecere, fie ca e vorba de o zi de nastere, un scop caritabil sau te afli in pragul sarbatorilor, fie ca vrei sa aduni toti prietenii pentru a va destinde la o serata dansanta, trebuie sa stii ca vor aparea momente in care anxietatea isi va spune cuvantul. Doar teama ca petrecerea poate fi un esec iti taie respiratia, deoarece niciodata nu stii ce surprize neplacute pot aparea?
Iata, mai departe, cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci peste momentele grele de pregatire:
1.Nu incerca sa te transformi intr-un bucatar profesionist
Prietenii, familia, invitatii de la petrecere nu vor fi acolo pentru a te critica. Asa ca nu insista pe feluri de mancare complicate, care dureaza foarte mult si necesita o experienta culinara peste nivelul tau. O varianta usor de pregatit si pe gustul majoritatii o reprezinta clasicii burgeri, care nu vor da gres niciodata! Daca nu te simti pregatita sa ii prepari in casa, arunca o privire pe FoodVibe, de unde poti comanda burgeri in Bucuresti , pregatiti cu ingrediente sanatoase. Astfel nu risti ca reteta sa fie una nereusita sau, mai rau, mancarea sa fie arsa.
Este adevarat ca nu toata lumea agreeaza mancarea de tip ,”junk food” si, desi burgerii nu mai reprezinta un fel de mancare catalogat astfel, trebuie sa iei in considerare faptul ca unele persoane poate nici nu se vor atinge de ceea ce ai pus pe masa. Ca sa nu sfarsesti intr-o astfel de situatie, poti opta pentru unul din cele mai populare feluri de mancare: pastele. Usor de pregatit, pastele pot fi servite atat cu carne in compozitie, cat si cu legume si uleiuri aromate. Iata de unde poti comanda paste cu livrare in Bucuresti, cu ingrediente si texturi care iti fac cu ochiul.
2. Incepe cu petreceri mai mici
Nu te avanta la o petrecere foarte mare, cu multi invitati si, prin urmare, mai multa bataie de cap. Daca nu esti experta in organizari de genul acesta, incearca sa pastrezi un mediu mai restrans pentru inceput. Astfel, cantitatea de efort pe care o depui va fi mai mica, atmosfera mai lejera, iar sansele ca prima petrecere sa fie una reusita vor urca considerabil.
3. Pregateste suficienta mancare
Calculeaza atent cantitatea de mancare. In fond, mai bine raman cateva portii in plus decat sa nu o poti oferi pe a doua, in cazul in care este ceruta. Fixeaza meniul cu cateva zile inainte, sa ai timp pentru cumparaturi sau sa stabilesti de cata mancare e nevoie pentru a acoperi toata lista de invitati. Pregateste totul din timp, deoarece mai pot aparea modificari pe parcurs si nu e placut sa apari in fata invitatilor cu sortul de bucatarie.
4. Servirea bauturilor
In primul rand, in functie de bautura servita, va trebui sa alegi paharele potrivite. Vinul se va servi in pahare speciale cu picior inalt, berea in pahare mari fara picior iar sampania in cupe elegante. Daca vei opta pentru cocktailuri, acestea se vor servi in pahare specifice bauturii, precum cele de Martini sau Marguerita. Tine cont de faptul ca bauturile trebuie servite la temperatura ideala, pentru a retine gustul de calitate.
5. Flexibilitate
Adapteaza-te la conditiile vremii si la invitatii veniti pe neasteptate. Pregateste-te sa schimbi locatia in interior, in cazul in care ploua, si nu uita de o masa plianta pentru acei oaspeti care apar in plus.
Cel mai important este sa renunti la telul perfectiunii. Gandeste-te ca petrecerea pe care o organizezi este, in primul rand, un moment de socializare la care invitatii vin pentru a se relaxa, nu sa fie critici.