Baia este sanctuarul unde te retragi seară de seară să te relaxezi și de unde ieși fresh, în ciuda unei zile grele de muncă. Probabil că nu petreci mult timp în baie, dar cât stai acolo, trebuie să te simți confortabil, cu toate obiectele la îndemână și ușor de accesat. Fie că ești în căutarea unor idei de amenajare a băii, fie simți nevoia să împrospătezi puțin decorul, ți-am pregătit cinci reguli de bază de care nu ar fi rău să ții cont.
Alege o paletă cromatică
Orice încăpere are nevoie de un plan inițial fără de care nu ar trebui să pleci la cumpărături. Sigur, poate nu vei găsi toate obiectele pe care ți le dorești sau ele pot să îți depășească bugetul, dar, alegerea paletei cromatice este absolut necesară, înainte de a face orice achiziție.
Majoritatea băilor sunt mici, așa că nu ar fi rău să iei în considerare culori deschise, pastelate, care să creeze impresia de spațiu mai mare.
Nu îngrămădi prea multe obiecte de mobilier
Baia ideală de acasă are două chiuvete, un duș, o cadă, dar și spațiu de depozitare din plin. Cu toate acestea, cel mai probabil, nu vei avea loc de toate aceste obiecte sanitare și de mobilier. Nu încerca să le înghesui, fiindcă totul va arăta sufocant. Lasă-ți loc și pentru câteva prosoape baie pufoase, dar și pentru plante sau câteva mici decorațiuni.
Ține baia aranjată cu ajutorul sertarelor
Dulapurile și sertarele vin în multe forme și culori, dar, când vine vorba despre baie, trebuie să iei în considerare și cât de utile vor fi pentru spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă acestea sunt mai bine compartimentate, baia ta are mai multe șanse să arate minunat. Buna organizare te va ajuta să reduci și dezordinea, căci nu vei așeza la întâmplare fixativul, crema de seară sau deodorantul. Deși, sunt utile în alte părți ale casei, rafturile nu sunt ideale pentru baie deoarece nu pot proteja obiectele de toaletă de abur.
Creează un centru al atenției
Multe băi sunt amenajate în culori neutre și ușor de ales, dar, asta nu înseamnă că nu poți să te joci puțin să creezi un centru al atenției. De exemplu, pune în evidență oglinda sau zona din spatele ei fie printr-un tapet fresh și modern, fie printr-o formă atipică a oglinzii sau prin mărimi supradimensionate.
Folosește lumina din abundență
Multe băi nu au ferestre generoase, uneori, chiar deloc, de aceea, este important să acorzi o atenție deosebită iluminatului artificial. Nu crea o singură sursă de lumină, deoarece aceasta ar putea să fie ori prea puternică ori să nu ajungă în toate colțurile încăperii. Lumina este aliata ta în baie, de aceea, creează-o stratificat. Primul pas este să așezi o sursă ambientală și apoi să luminezi țintit pentru zonele unde ai nevoie: oglinda, dușul sau cada.
Băile au nevoie de toată atenția pe care le-o putem oferi, atunci când o amenajăm. Nu uita să iei și prosoape care se integrează perfect în designul băii.