Capitala Romaniei, cunoscuta in trecut sub numele de Micul Paris, datorita arhitecturii sale elegante, este bogata in istorie si obiective turistice. Amestecul de elemente arhitecturale este ametitor si fascinant totodata. Vei gasi aici cladiri bizantine, biserici din mai multe secole, din perioada medievala, conace in stil Art Nouveau si fatate neoclasice interesante, care au supravietuit celor doua cutremure, razboaielor si comunismului. Daca decizi sa vizitezi capitala pentru un city break, iti recomandam sa alegi cazare in regim hotelier si sa verifici lista de obiective de mai jos.
Centrul vechi al orasului
Centrul vechi este zona in care au aparut primele case in Bucuresti, iar cladirile dateaza din secolele XV si XVI. In trecut, aceasta zona a fost locul in care au trait primii romani, dar si un centru al comertului, un loc de cult si o rascruce de drumuri pentru calatori. Centrul vechi a supravietuit inclusiv perioadei comuniste, atunci cand au fost distruse numeroase case din oras, pentru a fi construite blocurile. Timp de cateva decenii, centrul vechi a fost considerat mahala, insa acum a fost renovat si este locul in care poti gasi orice, inclusiv cele mai scumpe restaurante. O parte din cladiri au fost restaurate complet in timp ce altele inca mai asteapta, creand un contrast care da si mai mult farmec aspectului general al centrului vechi.
Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului reprezinta o atractie turistica de top, aflata in capitala. Fiind a doua cea mai mare cladire cu scop administrativ din intreaga lume, acest colos arhitectural este si cea mai grea constructie din lume. Palatul Parlamentului are peste 3000 de camere si este construit din otel si marmura. Initial a fost numita Casa Poporului fiind folosita in perioada comunista ca resedinta pentru familia presedintelui. Pentru finalizarea acestei constructii au fost distruse biserici, fabrici, parcuri, ateliere si o parte a centrului vechi, alaturi de cartiere intregi.
Ateneul roman
Ateneul este in prezent casa pentru Orchestra Filarmonica George Enescu si reprezinta cea mai cunoscuta sala de concerte din Bucuresti. Aceasta cladire a fost construita in secolul XIX si a fost proiectata de arhitectul francez Albert Galleron. Constructia seamana cu un templu grecesc antic si are o cupola de 41 de metri. Peristilul cu 6 coloane ionice completeaza imaginea generala a ateneului si ii confera acestuia stilul specific. Interiorul incepe cu un hol, pe tavanul caruia se afla frunze pictate aurii. Interiorul este structurat interesant, in partea de sus existand balcoane si scari spiralate din marmura. Sala are 652 de locuri si este recunoscuta pentru acustica foarte buna. Arta plastica din interior este un alt motiv pentru care sa nu ratezi Ateneul pentru ca pe pereti se afla o fresca lunga de 70 metri, care descrie cele mai importante scene din istoria Romaniei.
Acestea sunt unele dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti, insa vei gasi cu siguranta multe alte locuri de vizitat, care iti vor atrage atentia, pentru ca Bucurestiul este un loc pentru toate gusturile si hobby-urile.