Burgerul este unul dintre cele mai populare preparate din lume, mai ales în rândul celor care îndrăgesc mâncarea fast food și a celor care comandă acasă. Americanii își dispută cu germanii originea acestui preparat dar, dincolo de incertitudinile istorice, burgerul și-a câștigat locul în cultura și istoria mondială. Oriunde există oameni se mănâncă burgeri, iar succesul chiflei umplută cu chiftea și alte bunătăți nu pare că va scădea vreodată. Burgerul este compact, dar plin de energie, se mănâncă repede și nu lasă resturi. În plus, poate fi adaptat în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia. Există multe tipuri de burgeri, iar unele sunt iubite de orice gurmand. Descoperă în continuare 3 dintre acestea.
1. Hamburger
Hamburgerul este versiunea clasică a burgerului, care constă într-o chiflă tăiată pe jumătate și umplută cu una sau mai multe chiftele de carne. În general se folosește carnea de vită, dar sunt populare și chiftelele din carne de pui sau porc. Alături de chiftea se pun felii de roșii, ceapă și lăptucă și diverse sosuri, ca maioneza, ketchupul și muștarul. Deși nu pare un preparat pretențios, hamburgerul își are pasionații săi, care degustă și disting imediat un hamburger bun de unul necorespunzător. Astfel, un hamburger bine făcut trebuie să aibă o chiftea crocantă la exterior și suculentă la interior, o chiflă elastică, dar nu fărâmicioasă și legume proaspete.
2. Cheeseburger
Cheeseburgerul este un burger în care brânza este un ingredient la fel de important precum chifteaua. A fost inventat în 1920 în SUA, de un bucătar de doar 16 ani, care a dorit să aducă ceva nou în meniul restaurantului pentru care lucra. Deși inițial se folosea doar brânză americană, pe parcurs au apărut cheeseburgeri cu Cheddar, Swiss, mozzarella și diverse versiuni de brânză albastră. Cheeseburgerul este în prezent cea mai populară versiune de burger din Statele Unite și este inclus în meniul restaurantelor din întreaga lume.
3. Burger vegan
Burgerul vegan este o alternativă mai sănătoasă și mai săracă în calorii la burgerii cu carne. Chifteaua se face din ingrediente exclusiv vegetale, cum sunt ciupercile, soia, tofu, nucile, semințele și cerealele. În chiflă se mai pot adăuga și legume ori ciuperci fripte la grătar și murături. Pentru vegetarieni există și versiuni cu diferite tipuri de brânză, cum sunt cele maturate sau cele care se pot frige la grătar. Pentru persoanele care țin la silueta lor, au probleme de sănătate din cauza colesterolului sau sunt îngrijorate de soarta animalelor din ferme, burgerul vegan este o soluție ideală.
Cele 3 tipuri de burgeri pe care ți le-am prezentat se află în meniul oricărui gurmand. Dacă ți-am făcut poftă de burgeri, comandă de la Uncle John un hamburger de vis și savurează-l cu toate simțurile.