Cand vine vorba de cumpararea unui laptop, unii oameni ar putea sa strambe din nas la ideea de a apela la piata laptopurilor refurbished pentru a economisi bani.
Cu toate acestea, multi oameni nu stiu care este diferenta dintre produsele „folosite” si cele „refurbished”. Piata produselor refurbished nu trebuie confundata cu cea a produselor second-hand: produsele refurbished nu sunt neaparat dispozitive care au fost deja folosite si, in orice caz, inainte de a fi vandute, sunt verificate si reparate, daca este nevoie, astfel incat sa poata fi considerate „ca si noi”, adica sa indeplineasca standardele de calitate ale producatorului! Este suficient sa spunem ca pana si cele mai renumite companii de comert electronic, precum Amazon, eBay sau Apple, vand produse refurbished! De aceea, in acest ghid vom vedea ce inseamna sa cumperi un laptop refurbished certificate si garantate la preturi accesibile!
Laptopuri refurbished: de ce?
Sa raspundem la intrebarea care ne intereseaza cel mai mult: „ce inseamna sa cumperi un dispozitiv refurbished?”. Procesul de refurbishare consta in repararea, inlocuirea si modernizarea dispozitivului pentru a-l face „ca nou”. O diferenta substantiala, prin urmare, fata de produsele uzate care sunt pur si simplu luate inapoi si vandute din nou fara a fi supuse niciunui tratament! De asemenea, trebuie subliniat faptul ca nu toate laptopurile refurbished au fost neaparat folosite de cineva: se intampla adesea ca dispozitivele sa fie returnate pentru ca au fost cumparate din greseala sau poate din cauza unui defect estetic.
Personalul calificat si specializat va repara orice defectiune, va inlocui piesele stricate si va actualiza/reinstala software-ul. Toate laptopurile refurbished sunt apoi testate minutios pentru ca vanzatorul sa se asigure ca utilizatorul primeste un produs complet functional. De aceea, produsele refurbished despre care vorbim sunt protejate de o garantie si, in plus, magazinele ofera adesea un drept de retragere daca nu va place produsul.
Laptopuri refurbished: la ce pret?
Daca decideti sa va bazati pe lumea produselor refurbished puteti economisi intre 20% si 60% din pretul de lista, putand tinde spre o gama de performante mai mare, ramanand in acelasi timp in limita bugetului initial! Evident, reducerea variaza in functie de starea estetica a dispozitivului: doua laptopuri refurbished identice pot avea preturi diferite daca unul dintre ele are defecte estetice, zgarieturi sau semne de uzura. Insa tinem sa precizam ca este vorba doar de defecte estetice (sau legate de pachetul de vanzare), deoarece – asa cum am explicat mai devreme – dispozitivele refurbished sunt perfect functionale din toate punctele de vedere!
Laptopuri refurbished: garantie si de unde sa le cumparati
Acum ca am inteles ce inseamna sa cumperati laptopuri refurbished, ne putem dedica unui alt aspect la fel de important pe care l-am mentionat deja: garantia! Daca achizitionati un dispozitiv refurbished, in majoritatea cazurilor veti avea dreptul la o garantie de minimum 12 luni. Aceasta garantie este adesea oferita de catre producator, de service-ul care a refaburbishat dispozitivul sau poate fi oferita si de catre vanzator. Cert este ca veti fi acoperit de garantie pentru cel putin un an.