Transport de mărfuri eficient cu semiremorci flexibile

Transportatorii se confruntă cu o piață globalizată, caracterizată de o concurență puternică, în care eficiența în logistică face diferența. Pentru a fi competitive și a beneficia de contracte internaționale importante, marile firme de transporturi comerciale apelează la vehicule moderne, flexibile și versatile, de tip semiremorcă.

Acestea s-au dovedit a fi vehiculul potrivit pentru transportul de mărfuri generale prin sistemul modular de configurare oferit de semiremorci cu prelate Schmitz. Modelele de semiremorci sunt disponibile la firme cu tradiție, precum truck1.ro, atât în versiune nouă, cât și second hand, în condiții de calitate excelente, cu atestate de garanție și revizii tehnice riguroase.

Suprastructurile cu prelată sunt recomandate pentru transpoturi pe distanțe lungi, datorită fiabilității superioare și echipărilor flexibile, ce permit mai multe variante de ancorare a încărcăturii. Transportatorii pot alege pentru flota auto a firmei semiremorci cu prelată de tip perdea, suprastructuri cu prelată M.CS, remorci cu prelată și axe centrale Z.CS.  

Semiremorcile cu perdea tip S.CS Universal sunt robuste și flexibile, asigură sarcina utilă optimă și totodată garantează încadrarea în timpii de încărcare stabiliți prin standardele de funcționare. Pentru transporturi cu volum mare sunt disponibile semiremorci speciale, cu certificări DIN EN 12642, cod XL, conform Directivei-DL 9.5. Este asigurată adaptarea la diferite înălțimi de ridicare și este respectată înălțimea totală maxim admisă pe întreg traseul pe care urmează să fie transportate mărfurile.

Majoritatea modelelor de semiremorci au caroserie fără laţi, care facilitează încărcarea şi descărcarea rapidă și un acces mai ușor la încărcătură. Se asigură de asemenea și o transbordare mai bună pe verticală, deoarece semiremorcile au echipamente speciale, de tipul plăcilor de prindere. Astfel se poate realiza încărcarea cu macara sau reach stacker, iar acoperișul se poate manevra pe ambele laturi, prin sistemul de ridicare.

Un alt aspect important pentru un transport sigur și eficient este ancorarea încărcăturii. Prin utilizarea semiremorcilor se simplifică procedurile de ancorare și sunt respectate atât reglementările tehnice, cât și cadrul legal stabilit de Codul rutier și Codul comercial.

Sunt abordate și transporturi speciale de tip COIL, de aceea producătorii de semiremorci oferă variante de structuri rezistente, omologate pentru încărcarea unor mărfuri precum role de tablă din oțel, platbandă ș.a. Dotările sunt de top, inclusiv plafonul culisant ușor manevrabil, care este proiectat pentru încărcarea rapidă, cu o macara de dimensiuni medii.

Modelele moderne de semiremorci au sarcină utilă şi eficienţă sporite, datorită masei proprii reduse. Astfel este  micșorat și consumul de carburant, un detaliu important în contextul actual al crizei energetice și al tendințelor inflaționiste ce se manifestă la nivel internațional.