Amenajarea biroului de acasă. 5 sugestii în funcție de nevoile tale

Ai început să lucrezi de acasă și nu ești sigur cum să îți amenajezi biroul? Ține cont de următoarele 5 sugestii și adaptează-le în funcție de nevoile tale.

Desktop vs laptop: ce alegi?

Pentru început, ia în considerare unde îl vei folosi. O vei face doar acasă, la birou? Sau îți dorești să lucrezi și dintr-o cafenea din centrul orașului sau poate pe balconul hotelului, admirând peisaje montaje? E evident că laptopul îți oferă mai multă libertate, iar dacă lucrezi remote poate fi o idee mai bună să achiziționezi unul.

În același timp, un computer desktop este mai sigur. Wi-Fi-urile de la care te conectezi cu laptopul pot fi riscante și există întotdeauna riscul să îți fie furat.

De asemenea, procesoarele desktop sunt mai puternice, iar versiunile noi și avansate sunt disponibile întâi pe desktop. Totuși, laptopurile de gaming au în general performanțe egale.

Cel mai bun birou pentru lucrul de acasă

Biroul se alege în primul rând în funcție de spațiul disponibil. După ce ai clarificat acest aspect, ține cont de nevoile corpului tău. Biroul trebuie să aibă o înălțime care îți permite să ții picioarele plate pe podea, la un unghi de 90 de grade. Totodată, când scrii la tastatură, mâna trebuie să fie paralelă cu podeaua. Pentru a evita sedentarismul, îți recomandăm birourile reglabile pe înălțime, care pot fi folosite și stând în picioare. 

Un birou de gaming poate fi alegerea ideală pentru oricine, chiar dacă nu joci jocuri video. Aceste birouri sunt mai ergonomice, drept urmare vei evita problemele de spate. În plus, cele mai multe au și funcții utile precum port de încărcare pentru dispozitive sau cotiere pe care îți poți odihni brațele. Nu în ultimul rând, sunt în general mai spațioase. Dacă ai nevoie să lucrezi pe două monitoare și îți dorești și spațiu de depozitare, un birou de gaming poate fi extrem de util.

Cum alegi scaunul potrivit

Petrecem mult timp la birou, motiv pentru care merită să investim într-un scaun de calitate, ergonomic. Alege unul căruia îi poți regla înălțimea, gradul de înclinare a scaunului și gradul de înclinare a spătarului. Vei reuși în felul acesta să eviți durerile de spate.

Desigur, nici cel mai bun scaun nu te va feri de probleme de sănătate dacă nu ai o postură corectă. Ține cont de următoarele:

  • tălpile ating podeaua
  • genunchii sunt flexați la 90 de grade
  • coatele sunt flexate la 90 de grade
  • antebrațele sunt paralele cu podeaua
  • spatele își păstrează curbura naturală 

Periferice ergonomice pentru confort sporit

Tastatura și mouse-ul trebuie să fie de asemenea ergonomice pentru a-ți menține mâinile într-o poziție confortabilă și naturală. Tastaturile ideale sunt cele arcuite natural și protejează încheietura mâinii. În plus, îți permit să tastezi mai rapid, ajutându-te astfel să fii mai productiv. Cât despre mouse, și el are o formă pe care o putem considera neobișnuită, însă previne durerile și asigură un confort maxim.

Căști și microfon

Ai multe ședințe online? În cazul acesta, ia în considerare o cască Bluetooth. Poți alege una mono, pentru o singură ureche, sau una stereo, pentru ambele urechi. Dacă ai animale de companie, copii sau alți membri ai familiei lucrează de acasă, îți recomandăm să investești într-un produs noise-cancelling, care blochează alte sunete în afară de vocea ta.

Computerul, biroul, scaunul, perifericele ergonomice, căștile și microfonul sunt cele mai importante produse pentru biroul de acasă. Ține cont de criteriile de mai sus înainte să le achiziționezi pentru a te bucura de productivitate maximă.