Construirea locuințelor presupune un cumul de materiale care concură spre a oferi un ansamblu de locuit gata amenajat și finisat. Deși acest proces poate părea destul de simplu, în realitate există obiecte de care ai nevoie în procesul constructiv și pe care este posibil să nu le cunoști. Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm o serie din acestea în rândurile de mai jos.
Sistem pluvial complet
Atunci când construiești, este important să ai în vedere faptul că fundația casei, la fel ca întreaga locuință, trebuie să fie protejate de cel mai mare inamic: apa. Aceasta poate proveni și din sol, însă cea mai mare parte a problemelor apar ca urmare a apei care se scurge de pe pantele acoperișului.
În acest caz, un sistem de jgheaburi de la MatHaus este perfect pentru colectarea și deversarea corectă a apei din precipitații, indiferent dacă acestea sunt de natură solidă (zăpadă) sau lichidă (ploi).
Sistemul pluvial este format din jgheaburi și burlane, dar pentru montarea jgheaburilor vei mai avea nevoie, de asemenea și de cleme de prindere și accesorii speciale care să asigure rezistența și durabilitatea sistemului.
Buiandrugi
Puține persoane știu faptul că buiandrugii nu ar trebui să lipsească din structura unei locuințe. Buiandrugii erau realizați la casele mai vechi din lut sau din lemn, iar în prezent ei pot fi realizați din metal sau lemn.
Rolul buiandrugilor este acela de a susține zidăria la nivelul golurilor de uși și ferestre, astfel încât sarcinile să fie distribuite la ziduri și de la ziduri în mod corect la fundație.
Din păcate, însă, în ultima parte, meșterii uită să integreze buiandrugii în structură, iar acest lucru poate costa enorm în termeni ce țin de rezistență și stabilitate. Acest lucru se explică prin faptul că o construcție nu este complet imobilă, ci i se pot imprima diferite mișcări ca urmare a seismicității.
Hidroizolație
Foarte utilă pentru protejarea unei case, hidroizolația joacă un rol foarte important în a menține apa la distanță. Hidroizolarea clădirilor se poate face fie cu membrane polimerice, fie cu hidroizolații pe bază de bitum, adică materiale hidrofuge care au în vedere respingerea apei.
Se pot hidroizola, așadar, fundațiile, soclul, pereții, terasele superioare, balcoanele, băile și orice element constructiv aflat în contact direct sau indirect cu apa.
Materiale pentru izolare termică
Izolația termică a unei construcții ajută foarte mult la păstrarea noțiunii de confort. Atunci când locuința este izolată se constată mai puține pierderi de temperatură, iar acest lucru eficientizează consumurile și implicit cheltuielile aferente obținerii confortului.
Scule și utilaje profesionale
O construcție nu se poate realiza câtă vreme nu există sculele necesare, dispozitivele sau echipamentele de care este nevoie. O construcție are nevoie de schele și scări, de instrumente de tăiat metal și lemn, de betoniere și compactoare, de mistrii, găleți, rulete și de o multitudine de alte produse specifice pentru munca de șantier.
Cofraje
Dacă vorbim despre case turnate, din beton, unele dintre obiectele care nu ar trebui să lipsească sunt cofrajele. Acestea sunt realizate din lemn și au rolul de a susține betonul proaspăt turnat, ca o matriță, astfel încât să împiedice scurgerea acestuia.
De cele mai multe ori, cofrajele sunt căptușite cu folie care are rolul de a păstra umiditatea betonului, preîntâmpinând astfel uscarea prematură a acestuia. Dacă folia nu ar fi folosită, betonul ar putea intra în contact direct cu lemnul, iar lemnul ar putea trage toate apa din beton, conducând la uscarea acestuia.
Acestea sunt doar câteva dintre obiectele de care este nevoie pe un șantier de construcții. Este nevoie să ai în vedere măcar aceste produse, deoarece fără ele lucrările nu s-ar putea desfășura în cele mai bune condiții.
Solicită, așadar, ajutor din partea specialiștilor care te pot îndruma cu privire la alegerile potrivite și ia în calcul aceste aspecte pentru a putea realiza procesele constructive într-un mod cât mai eficient.