Când vrei să amenajezi o cameră, ai la dispoziție nenumărate modele de mobilier dintre care poți alege. În mod similar, dacă vezi o piesă de mobilă care îți place și te hotărăști să o integrezi în locuința ta, există zeci de variante de amenajare.
O mobilă de calitate va fi mereu de preferat, căci ea va rezista bine în timp și o vei putea include în planurile tale de amenajare pe termen lung. Iar dacă nu știi exact ce să alegi, iată mai multe tipuri de mobilă și cum le poți folosi pentru a renova camerele din casă!
1. Seturile de mobilă pentru living
Adesea, mobila pentru living este compusă din mai multe corpuri pentru depozitare, o comodă TV și o măsuță de cafea, așezată în fața canapelei. Unele branduri oferă mobilă de living la set, iar un set poate cuprinde obiecte potrivite din punct de vedere estetic. Este varianta ideală atunci când vrei să amenajezi un perete din sufragerie, dar nu știi cum să organizezi corpurile.
De cele mai multe ori, seturile pot fi moderne, din lemn natur sau din materiale vopsite în nuanțe neutre. Acestea sunt ideale alături de o canapea într-o nuanță deosebită și un covor în culori complementare.
2. Seturile de mobilă pentru dormitorul copiilor
Ai unul sau mai mulți copii? Cu siguranță, aceștia au nevoie de propria lor cameră, amenajată cât mai eficient posibil. Pentru a maximiza funcționalitatea și pentru a te asigura că designul final este plăcut și coerent, poți cumpăra un set de mobilă conceput special în acest sens.
Acesta poate include un birou, un pat și un set de dulapuri, etajere și sertare care înconjoară perfect locul pentru dormit. Este o idee excelentă pentru a menține spațiul compact și armonios!
3. Mobilierul modular
Multe companii producătoare de mobilier oferă spre vânzare mobilă modulară. Mai exact, este vorba despre obiecte care se pot completa, restrânge sau întinde în funcție de necesitatea ta.
De exemplu, o masă modulară te ajută să acomodezi toată familia la cină, dar se poate strânge pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.
În această categorie intră și dulapurile sau corpurile formate din rafturi și sertare care se pot extinde cu piese suplimentare pe măsură ce ai nevoie de mai mult loc pentru depozitare. Acestea pot fi utilizate atât în sufragerie, cât și dormitoare.
4. Mobilierul suspendat
Un truc eficent pe care îl folosesc designerii de interior atunci când își doresc să maximizeze spațiul este utilizarea mobilierului care se prinde în perete. Mobila suspendată creează impresia de mai mult spațiu, căci zona de sub ea rămâne liberă și construiește acest efect.
De exemplu, o comodă TV suspendată este excelentă dacă ai un living de mici dimensiuni, iar un dulap suspendat la baie, alături de un vas de toaletă suspendat pot crea un efect modern și luxos, permițându-ți în același timp o curățenie mai ușoară și mai rapidă.
5. Mobilierul pentru șezut
Canapelele, fotoliile, balansoarele și tabureții sunt piese esențiale pentru orice locuință. Acestea pot varia în funcție de dimensiuni, texturi, imprimeuri, nuanțe și modele, așa că important este să alegi mobilierul potrivit pentru casa ta.
Poți opta pentru o canapea minimalistă, într-o nuanță neutră, pe care s-o completezi cu tabureți colorați de diferite dimensiuni, sau poți alege o sofa pufoasă, cu perne mari și într-o culoare îndrăzneață, alături de un fotoliu complementar sau neutru. Astfel, vei crea un stil echilibrat și un look armonios.
Acestea fiind spuse, fiecare piesă de mobilier de mai sus poate fi pusă în valoare în fiecare cameră din casă. Combină mai multe obiecte astfel încât să obții un design interior sofisticat, funcțional și modern.