Există posibilitatea să întâmpini probleme cu mașina ta uneori, dar majoritatea acestora pot fi rezolvate cu ușurință de către tine dacă ai experiența necesară. Chiar și dacă nu ești capabil să repari singur mașina, ai mereu opțiunea de a contacta specialiștii în domeniu.
Plăcuțele de frână și problemele ce pot surveni
- Plăcuțele de frână uzate sunt o problemă adesea întâlnită de către mulți conducători. Multă lume consideră că înlocuirea lor este un lucru ușor, dar totuși există câțiva pași riguroși ce trebuie urmăriți. Acestea trebuie inspectate la o perioadă de aproximativ 6 sau 12 luni pentru a fi sigur că nu ajung în stare critică. Totuși acest lucru ar putea fi trecut cu vederea foarte ușor de către unele persoane.
- În caz de ești iubitor al mașinilor noi și mai performare, poate chiar dispui de un senzor în plus aflat în bord care te va anunța când acestea devin prea subțiri. Totuși, această funcție nu este prezentă la fiecare automobil în parte, de aceea este util să știi că această problemă poate apărea în timp și când trebuie schimbate.
- Sunetul este primul factor de luat în considerare atunci când vrei să schimbi placa de frână. Cauciucurile tale vor scoate sunet strident de scârțâit atunci odată ce vrei să pui frână și să te oprești într-un loc. O altă metodă prin care să recunoști această problemă este atunci când mașina trage mai multe pe o parte, fapt prin care una dintre plăcute poate fi mai uzată decât cealaltă.
Cum îmi înlocuiesc plăcuțele de frână?
- Mai întâi de toate, trebuie să te asiguri că frânele s-au răcit de tot, iar dacă consider că nu te descurci este mai bine să apelezi la un service auto – pentru mai multe informații poți verifica website-uri specializate precum revizieautoservice.ro unde vei putea găsi chiar și lista de prețuri afișată.
- Cu toate acestea, dacă crezi cu adevărat în abilitatea ta, poți continua ridicând mașina pe cric și susținând-o pe un suport. Pentru accesarea frânei este necesar să scoți roata și mai apoi să le cureți cu un degresant auto. Mai departe trebuie să scoți atât eteriul cât și distanțierul acestuia pentru a verifica liniile de frână și rotorul să te asiguri că nu există alte probleme cu acesta. Nu uita să verifici de două ori nivelul de lichid de frână înainte de a instala eteriul nou pentru că fără această rutină pot apărea alte probleme mult mai îngrijorătoare. Utilizează cheia dinamometrică pentru a strânge piulițele după ce ai coborât vehiculul și treaba este gata!
- Probabil frânele nu vor trebui înlocuite dacă acestea nu vor prezenta niciun semn distinctiv de uzură după ce ai parcurs toată verificarea întocmai. Totuși, poți utiliza un lichid lubrifiant pentru a face întreținerea acestor piese dacă totuși ai făcut verificarea de rutină. Lubrifiantul va îndepărta atât murdăria acumulată cât și grăsimea. Un alt beneficiu important este ca va proteja împotriva umidității, dar nu uita că produsul trebuie întotdeauna aplicat într-un strat subțire. Aceștia sunt toți pașii care trebuie urmați pentru a duce la bun sfârșit treaba.
Acum că ai aflat care este cea mai întâlnită problemă la mașini, poți ține cont de informațiile de mai sus pentru a o rezolva și pentru a te putea bucura în continuare de un autoturism perfect funcțional și de siguranță pe șosea!
Sursă foto: Unsplash.com