Pentru ce ai nevoie de o asigurare pentru locuință? TOP 4 avantaje ale unui contract de asigurare al casei sau apartamentului

Fie că locuiești într-o casă la curte sau te-ai mutat recent într-un nou apartament, vrei să păstrezi noua bicicletă, sania pentru iarnă sau alte echipamente și bunuri din locuință. Există numeroase situații neprevăzute provocate de factori naturali (vânt, ploi, cutremur, etc) sau de intervenția umană (greve, vandalism, incendii, etc) care îți pot perturba liniștea și adăuga multe bătăi de cap. Din acest motiv, există oportunitatea de a te asigura apelând la diferite companii care îți vor acoperi diverse cheltuieli pentru pagubele pe care le suportă locuința ta sau bunurile pe care le deții.

Iată top 4 avantaje ale unui contract de asigurare a casei sau apartamentului:

 

 

1. Protejezi bunurile din locuință de factorii externi

 

Atunci când decizi să semnezi un contract de asigurare pentru apartament de la Asirom.ro, te asiguri că bunurile tale sunt protejate de către companie. În cazul unor calamități naturale (trăsnet, incendiu, căderea unor aparate din zbor, etc) beneficiezi de acoperirea cheltuielilor pentru pagubele pe care le suporți. Fiind principalul motiv pentru care ai nevoie de un contract de asigurare a locuinței, vei avea o viață mai liniștită, în special în momentul în care te-ai putea afla în asemenea situație.

 

2. Ești flexibil la alegerea tipului de asigurare

 

Odată cu modernizarea tehnologiilor de construcții ale caselor, precum și cu apariția oportunităților de asigurare, companiile oferă diverse pachete care să-ți acopere nevoile pe care le ai împreună cu familia ta. Fie că îți dorești o asigurare pentru bunurile pe care le ai sau pentru terenuri, precum grădina, curtea de joacă pentru copii, bazinul din curtea casei și alte imobile, poți apela la o companie de asigurări  sau te poți documenta în mod individual, analizând ofertele disponibile pe piață, companiile de încredere, precum și condițiile de asigurare.

 

3. Un contract de asigurare îți poate acoperi anumite costuri neprevăzute

 

Există diverse situații în care poți rămâne fără locuință. Indiferent dacă locuința ta a suferit grav în urma unui incendiu, unei ploi abundente sau unei revolte care ți-a distrus casa, există pachete de asigurare care îți oferă oportunitate de a locui temporar într-un nou apartament sau casă. Pentru a beneficia de aceasta, este necesar să achiziționezi un pachet care include în costuri achitarea unui spațiu de trai în perioada unor situații de urgență.

 

4. Poți beneficia de oportunitatea de a-ți proteja membrii familiei

 

În cazul în care unui sau mai mulți membri din familia ta au suferit în urma unui incendiu sau alte vătămări produse în locuință (inclusiv decesul), poți primi suport financiar pentru prejudiciul pe care l-ai suportat, în funcție de daunele pe care le-a cauzat evenimentul respectiv. Cu toate acestea, este necesar să analizezi oferta propusă în contractul de asigurare, pentru a beneficia de îndemnizația de reparare a prejudiciului sau medicală, întrucât această facilitate va solicita costuri suplimentare la încheierea contractului de asigurare.

Așadar, asigurarea locuinței îți poate aduce numeroase avantaje pentru toate bunurile din apartament sau casă, precum și pentru curtea pe care o deții. Astfel, vei fi lipsit de griji în situații neprevăzute sau calamități naturale ce se pot întâmpla oricând.

 

Sursa foto: Pexels.com

CategoriiFără categorie