Te-ai hotărât că vrei să cumperi niște pământ brut, dar ce vei face cu el odată ce va fi al tău? Vrei să crești vite? Îți construiești casa visurilor? Îl folosești pentru o investiție de pensie? Sau cauți să îț dezvoltați astfel încât să poți renunța la munca de zi cu zi?
Există ceva emoție despre a sta pe propria suprafață privată și a lăsa acel pământ să-ți treacă printre degete. Practic, te cuprinde un sentiment de bucurie, independență și securitate pe măsură ce cercetezi proprietatea.
Dacă și tu ești proaspăt proprietar de teren, înseamnă că poveștile copilariei au lasat ceva amintiri de urmat.
Citește mai departe pentru a afla câteva idei pentru dezvoltarea unui teren
Există o mulțime de motive întemeiate pentru a cumpăra pământ. Pretul este unul dintre ele. Poți găsi parcele de teren brute la prețuri rezonabile în toată țara. Acest lucru este valabil mai ales în zonele rurale, mai puțin populate.
Și în timp ce finanțarea pentru achiziționarea unui teren este mai greu de obținut de la bancă, adesea o poți obține prin diferite surse, dacă nu ai deja acest teren ca și moștenire.
De asemenea, dacă achiziționezi locul potrivit, acesta va continua să fie apreciat în timp pentru că investițiile în terenuri nu fluctuează la fel de mult pe termen scurt ca alte proprietăți.
Apoi există potențialul de câștig. Dacă începi să lucrezi și să dezvoltați terenul, acesta poate crește în valoare într-un timp scurt. De exemplu, locația o poți transforma într-o unitate de agrement.
Dacă vrei să îl inchiriezi ca și teren agricol, este ideal să îl lași curat, adică efectiv să cureți locul de pomi invazivi cum poți, cu drujbe de la Viata-la-tara.ro sau efectiv să ari pământul. De asemenea, dacă ai niste bani de investit sau poti să accesezi diferite forme de finanțare, o investiție într-o locuință sau un hotel poate deveni o mică afacere.
Dar, înainte de a începe procesul de cumpărare, cel mai bine este să determini exact cum doreștii să utilizezi terenul. Chiar și dacă îl ai deja, este important să începi cu o planificare.
Practic, o mică planificare te va ajuta să alegi locul potrivit scopului pe care îl urmezi. De exemplu, terenul achiziționat pentru vânătoare ar necesita suficientă faună sălbatică în zonă. De asemenea, dacă vizezi să achiziționezi teren pentru pescuit, trebuie să localizezi zone cu pâraie și lacuri.
Planificarea nu este doar în beneficiul tău ci te poate ajută să atragi investiții fie private, fie prin credit de la bancă.
Dar, deși investiția în teren brut poate fi profitabilă, poate exista și un dezavantaj. Terenul brut nu poate fi amortizat și există puține avantaje fiscale asociate cu acesta.
Practic, asta se traduce în faptul că nu poți să îl tranformi atât de repede într-o afacere profitabilă pentru că achiziționarea terenului brut este considerată o investiție pe termen lung.
Sursa Foto: Pexels.com