Arsurile după epilare definitivă

Persoanele care își doresc o soluție permanentă pentru îndepărtarea părului de pe corp, apelează adesea la epilarea definitivă.

Și, cum suntem deja în 2023, iar epilarea IPL este considerată o tehnologie învechită și ineficientă, epilarea definitivă cu laser este singura care contează și care a devenit o normalitate printre femeile și bărbații care vor să scape de părul nedorit. Discutăm despre arsurile după procedura de epilare definitivă cu experții în epilare din clinicile Doctor SKiN.

Cel mai frecvent, epilarea definitivă cu laser, este folosită pentru a scăpa de păr din zona axilelor, picioarelor, pe față, brațe și în zona inghinală. După ce toate firele de păr dispar, poți observa niște urme aparente de arsuri, care seamănă puțin cu niște vânătăi, ceea ce te poate face să te gândești dacă sunt semne normale sau dacă tehnicianul, clinica și dispozitivul laser pe care le-ai ales nu respectă protocolul sau normele de siguranță.

Termenul medical pentru urmele de arsuri este hiperpigmentarea post-inflamatorie. Deși efectele secundare sunt frecvente după epilarea laser, arsurile nu sunt comune. În general, când epilarea definitivă e realizată cu un echipament performant și de către un tehnician specializat, chiar dacă apar efecte adverse, acestea sunt temporare, pielea redevenind la normal după maxim câteva săptămâni.

Dacă arsurile nu dispar după ceva timp, e din cauza faptului că tratamentul de epilare nu a fost efectuat corect. Sunt rare situațiile în care tipul tău de piele nu este compatibil cu laserul, dar acest lucru ar trebui să fie evident, în cadrul ședinței de testare inițială. Cu toate acestea, cele mai multe cazuri de arsuri după epilare definitivă apar deoarece laserul folosit este un dispozitiv de tip replică, neomologat, care provoacă aceste reacții adverse nedorite.

Semnele tipice ale unei arsuri după epilarea cu laser sunt roșeața și umflarea zonei, iar urmele pot să ia forma vârfului dispozitivului aplicator laser pe care tehnicianul l-a utilizat în epilare. Simptomele sunt adesea mai grave în primele ore sau zile după arsură și includ: apariția crustelor, hiperpigmentare post inflamatorie și modificări ale culorii pielii.

Atenție! Un bun indiciu că ședința de epilare definitivă este efectuată corect este să simți o ușoară iritație a foliculilor de păr, inclusiv roșeață și o ușoară inflamare în jurul foliculului, imediat după epilarea cu laser și faimosul miros ușor de ardere a părului, pe durata ședinței. Sub nicio formă nu trebuie să simți arsuri, bășici sau alte efecte adverse, iar dacă se întâmplă vreodată să ai simptome neașteptate pe durata sau după tratament, trebuie să anunți imediat terapeutul și să urmezi instrucțiunile acestuia.

Este normal să apară o ușoară inflamație în jurul foliculilor de păr imediat după sesiunea de epilare, fiindcă tocmai au trecut printr-o schimbare de temperatură intensă. Eritemul sau edemul perifolicular apar aproape întotdeauna la fiecare pacient și reprezintă cea mai comună reacție vizibilă post epilare. Aceste reacții ale pielii nu necesită îngrijire specială, deoarece durează în jur de 24 – 72 ore până dispar.

Arsurile după epilare definitivă apar de cele mai multe ori ca urmare a utilizării  unui dispozitiv laser mai vechi, care nu are toate caracteristicile de siguranță pe care un dispozitiv laser de ultimă generație le deține sau dacă aparatul este unul de origini incerte, care copiază un model de la un producător renumit, dar care nu are niciun studiu care să-i certifice siguranța. Laserele de tip replică, neomologate și netestate în prealabil pot determina reacții adverse precum arsuri, zone cu depigmentări sau chiar apariția cancerului de piele.

De asemenea, persoanele cu pielea mai închisă la culoare sau proaspăt bronzate sunt mai susceptibile de a suferi arsuri. De exemplu, riscul de arsuri pentru o persoană cu pielea deschisă și cu părul închis la culoare este extrem de scăzut, deoarece nivelul de melanină din pielea înconjurătoare este scăzut. Zonele cu pielea mai subțire pot fi mai sensibile la expunerea laserului, dar aici intervine rolul specialistului în epilare de a seta corect dispozitivul.

În condițiile în care epilarea definitivă a fost efectuată corect și profesional, iar tu respecți toate indicațiile de îngrijire a pielii, atât înainte cât și după ședințele de epilare, nu te vei confrunta cu efecte secundare!

Când vrei să te bucuri de o piele netedă în permanență, să încerci cele mai performante dispozitive laser din lume și cele mai bune oferte din piață la epilare definitivă, vino în clinicile Doctor SKiN din București și Corbeanca! Poți alege între 5 dispozitive de epilare laser diferite, toate Gold Standard, care acoperă orice nevoie și orice fototip.

Programează-te la o ședință de test gratuită la 031 005.10.15 sau pe contact@skinmedspa.ro și alătura-te celor peste 12.000 de pacienți mulțumiți! De ce să plătești mai mult și să primești mai puțin, când există Doctor SKiN?