Te-ai gândit vreodată dacă numeroasele afecțiuni din corpul omului modern ar putea avea o cauză comună, legată de alimentație?
Ei bine, numeroși medici, nutriționiști și autori de literatură de specialitate afirmă că acea cauză comună ar fi dezechilibrul acid-alcalin sau dezechilibrul pH-ului. Iar alimentele alcaline joacă un rol important pentru ca acest raport să devină echilibrat.
Conceptul unui dezechilibru între acid și alcalin ca și cauză a unei maladii nu este ceva inedit. În anul 1993 un medic din New York cu numele William Howard Hay a publicat cartea „O nouă Eră a Sănătății” în care susține că autointoxicarea reprezintă cauza oricărei maladii (sau “auto otravirea”), datorate cumulului de acid din corp:
“Ne îndepărtăm de sănătate doar în măsura în care permitem substanțelor alcaline să dispară și să fie substituite de cele acide într-o cantitate vastă… Poate părea straniu a afirma că toate maladiile ar însemna același lucru, indiferent de numele lor, însă este foarte probabil să fie adevărat.“ susține William Howard Hay, M.D.
Recent în cartea sa „Alcalinizează-te sau vei muri”, Dr Theodore A. Baroody susține același lucru: “Numărul infinit de maladii nu contează. Ceea ce contează însă este rădăcina lor comuna…acid în exces la nivelul țesutului din corp!”
A avea cunoștințe despre alimentatia alcalina nu mai este știința rachetelor, se scrie mult și se vorbește și mai mult despre acest subiect. Aplicarea acestor cunoștințe face diferența între a fi sănătos, plin de vitalitate și cu o greutate normala. Sau, a fi obosit, supraponderal și cu predispoziție spre afecțiuni inflamatorii diverse – ale aparatului digestiv, ale articulațiilor sau ale sistemului imunitar, manifestate prin boala autoimună – și am dat doar câteva exemple.
Conform celebrului verset din Ioan 8:32: “Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi” să descoperim câteva argumente în favoarea alimentației alcaline.