Securitatea este obligatorie pentru orice business, intrucat asigura protejarea resurselor, dar si buna functionare a companiei. Vestea buna este ca, in prezent, camerele de supraveghere sunt mai inteligente si mai eficiente ca niciodata. Acestea dispun de functii avansate precum senzori de miscare sau notificari automate, iar unele pot efectua chiar apeluri automate catre politie sau firma de paza. De asemenea, evolutia tehnologiei a dus la perfectionarea metodelor de filmare si de stocare a imaginilor.
Asadar, in ziua de astazi, antreprenorii isi pot securiza business-ul prin intermediul unor dispozitive foarte avansate, fara a face un efort financiar foarte mare.
Pana sa intram in detalii tehnice, trebuie sa stii ce avantaje iti poate aduce montarea unor camere de supraveghere. In primul rand, acestea te ajuta sa descurajezi raufacatorii, iar in cazul unei spargeri pot fi de ajutor pentru a-i depista. In plus, datorita lor poti plati o polita de asigurare mai mica pentru birou.
Dupa tehnologia utilizata, exista doua tipuri de camere de supraveghere: analogice si digitale. Camerele digitale sunt ceva mai costisitoare, deoarece folosesc o tehnologie mai noua si mai avansata. Rezolutia acestora este mult mai mare decat a celor analogice, pornind de la 1 megapixel si ajungand chiar si pana la 5 megapixeli. Astfel, poti fi sigur ca vei obtine imagini de o claritate impecabila, de pe o suprafata mai extinsa.
Totodata, camerele de supraveghere digitale includ numeroase functii avansate, care nu pot fi intalnite si la dispozitivele analogice. De exemplu, ele pot porni automat filmarea in clipa in care detecteaza o miscare si iti pottrimite o notificare pe telefonul mobil, in cazul nefericit al producerii unui incident. Totodata, poti urmari imaginile filmate direct pe smartphone sau laptop, lucru care se poate dovedi extrem de util atunci cand nu te afli la birou.
Desi camerele de supraveghere digitale sunt mai costisitoare, un sistem digital complet poate fi mai accesibil decat unul analogic, deoarece va fi compus din mai putine camere, avand in vedere ca acestea sunt mai performante si au unghiuri mai largi.
Pe de alta parte, daca nu ai o viteza buna la internet, la birou, si vrei sa faci o investitie mai mica, atunci camerele de supraveghere analogice sunt ideale. Acestea se conecteaza la DVR cu ajutorul unor cabluri, care inregistreaza imaginile.
Atunci cand alegi camere de supraveghere pentru sediul business-ului tau, trebuie sa tii cont de urmatoarele considerente:
– rezolutie: ar trebui sa optezi pentru o camera de supraveghere care filmeaza cel putin 720 p (digitala);
– tipul de camera: in functie de nevoile tale, poti opta pentru camere de interior sau de exterior, camere bullet, dome sau PTZ (pan tilt zoom);
– infrarosu: pentru ca imaginile furnizate de camerele de supraveghere sa fie unele de calitate si pe timpul noptii, este indicat sa alegi unele dotate cu infrarosu;
– frame rate: cu cat frame rate-ul este mai ridicat, cu atat imaginile vor fi mai cursive si mai usor de urmarit.