Cum amenajezi un loc de joaca pentru catei?

 

Esti un iubitor de animale si obisnuiesti sa iei in grija patrupezii fara adapost? Sau te-ai gandit, din dragostea ta pentru pentru ei, sa amenajezi un spatiu special, destinat dresajului si jocurilor interactive pentru caini? In orice categorie te-ai incadra, este cert ca daca citesti acest articol, vrei sa pui bazele unei ,,gradinite,, a patrupedelor. In spatiile interioare de lux, speciale pentru cazarea si antrenarea cainilor, vei intalni tehnologii moderne, cum ar fi panouri radiante pentru incalzirea camerelor, boxe uriase unite prin tunele subterane dotate cu camere de supraveghere, urmand sa implementeze chiar si un sistem prin care proprietarii vor putea sa urmareasca prin internet ce face animalul lor. Insa gradina poate fi locul ideal de joaca al patrupedelor, daca stii cum sa o amenajezi astfel incat sa le permita animalelor sa se desfasoare in voie.

Iata mai departe cateva sfaturi si idei utile:

  1. Cunoaste obiceiul si nevoile acestora

Este important, in primul rand, sa cunosti foarte bine obiceiurile animalelor. De exemplu, unii caini prefera sa stea intreaga zi la umbra, iar altora le place foarte mult lumina soarelui. In functie de aceste nevoi, poti crea un spatiu umbros, dar si unul deschis.

2.  Ingradeste zona

Acest lucru este important atat pentru animalul propriu, cat si pentru animalutele altor stapani, care le vor lasa in grija ta sau in grija celor ce se vor ocupa de ele. Un spatiu exterior va trebui sa fie ingradit, astfel incat cainii sa nu depaseasca perimetrul lor si, mai mult de atat, sa nu se piarda prin vecinatati. Daca spatiul amenajat de tine va fi destinat dresajului si, automat, rasele de caini vor fi variate, pentru a evita astfel de accidente, achizitioneaza un gard metalic rezistent sau un  gard electric pentru animale, cu impulsuri mici, suficient pentru atentionare.

3.  Construieste zone de joaca

Pentru a crea jocuri interactive pentru catei, te poti folosi de materiale care se gasesc usor si nu sunt deloc costisitoare. Foloseste cauciucuri vechi pentru a amenaja trasee distractive si leaga sfori, la umbra unui copac, pentru antrenarea animalelor. In locurile cu umbra, poti pune paturi din mulci – un amestec de paie, rumegus, frunze si resturi vegetale. Partea buna este ca mulciul decoreaza frumos gradina si nu afecteaza sanatatea patrupedului

4.  Evita ingrasamintele chimice

In zona in care se vor juca cainii este recomandat sa nu pui niciun fel de ingrasamant chimic. In schimb, este indicat sa folosesti substante organice, chiar daca sunt ceva mai scumpe. La fel ca in cazul copiilor, tine recipientele si pungile de insecticid intr-un loc in care cainele nu le poate gasi.

5. Atentie la materialele care pot rani

Materialele si jucariile din metal sunt periculoase pentru caini, deoarece acesta se poate taia in colturile nefinisate

6.  Amenajeaza o zona pietruita

In zilele ploioase, animalutele se pot murdari foarte tare atat pe labe, cat si pe blana. De aceea, este recomandat sa amenajez o zona pietruita in care patrupedele sa se poata sterge pe labe de excesul de noroi, atunci cand parasesc zona de joaca.

Indiferent de materialele pe care le vei folosi, trebuie sa iei in calcul ca tarcul trebuie sa fie aerisit si rezistent la socuri, asigurand o buna luminozitate si un spatiu vizual adecvat. Totodata, ai grija sa nu lasi la indemana niciun fel de material sau obiect care poate rani. Gandeste-te ca prietenii tai canini vor explora la maxim intreaga zona!