În 2019 pe lângă numărul de mașini, cresc și pretențiile pentru calitățile de șofer. Iată de ce trebuie să dispui pentru a te descurca în traficul tot mai competitiv al anului

Aproximativ șapte milioane de autoturisme sunt înmatriculate în prezent în România, număr care a crescut destul de vizibil, anume cu un milion, pe parcursul celor patru trimestre ale anului 2018 unde numărul era de șase. Astfel, într-o situație unde populația țării este de aproximativ 19 milioane de locuitori, numărul de mașini în țară reprezintă 36,84% raportat la populație.

 

Acest fapt înseamnă că inevitabil mașina ta intră în competiția constantă pentru spațiul tot mai limitat pus la dispoziția șoferilor. Fie că este vorba despre carosabil sau locuri de parcare, rafinarea capacităților unui șofer este tot mai necesară pentru a reuși să se mențină eficient și fără pagube atunci când dorește să se deplaseze autonom.

 

Parcarea: de la conveniență la test suprem de aptitudini

Vânătoarea unui spațiu unde să-ți poți parca mașina printre celelalte zeci sau sute de alte autovehicule este o adevărată provocare chiar și pentru cei mai experimentați dintre șoferi. Chiar și pentru aceștia, zgârieturile, greșelile și lipsa exactității pentru aproximarea distanțelor rezultă în vizite neprevăzute la tinichigerie. Dacă intuiția și experiența se mai întâmplă să dea greși, atunci probabil este mai bine să apelezi la tehnologie, așa că măcar de curiozitate, poți arunca o privire la senzori pentru parcare pe www.raoauto.ro unde vei găsi exact ceea ce ai nevoie pentru marca și modelul tău de mașină.

 

Făcând abstracție de trafic și problemele pe care le întâmpini atunci când te afli pe partea carosabilă, momentul cel mai așteptat și cel mai frustrant totodată este, paradoxal, atunci când ajungi la destinație. Tocmai de aceea nimănui nu-i este străin faptul că a petrecut 30 de minute sau chiar mai mult dând ture să caute un loc de parcare.

 

Folosirea oportunităților în defavoarea siguranței

 

În oraș, spre deosebire de drumul întins, timpul nu se câștigă prin viteză, ci prin eficientizarea traseului, perspicacitatea și folosirea într-un mod isteț al posibilităților. Cu toate că fapte precum: trecutul pe roșu atunci când nu sunt pietoni sau pătrunsul agresiv de pe o bandă pe alta sunt lucruri pe care toată lumea le detestă, cel mai plauzibil argument este acela că nevoia de timp este ceea ce determină orice încălcare a legii.

 

Greșelile sunt tot mai costisitoare, iar consecințele tot mai mari. În ciuda faptului că a greși este firesc pentru oameni, atunci când vine vorba de trafic, o singură eroare poate costa viața, a ta, a altora, sau cel puțin prejudicii materiale. Astfel, relevanța exactității și a perfecțiunii crește o dată cu gravitatea consecințelor.

 

În concluzie, problematica traficului rutier nu este pusă doar în acest articol, România precum și alte țări unde timpul înseamnă bani și oportunități, caută să soluționeze aglomerațiile, stresul, oboseala inutilă și total neproductivă care este provocată de traficul rutier. În ciuda faptului că este un lucru extrem de necesar, deținerea unui autoturism contribuie la creșterea alarmantă a numerelor care îi determină pe oameni să se adapteze la o astfel de scenă competitivă. Parcările și încălcările oarecum justificate ale regulilor de circulație sunt doar cele mai elocvente probleme ale acestei situații, probleme care devin tot mai grave în timp dacă rămân nesoluționate.