Bolile respiratorii afectează mai multe persoane decât crezi. Studiile o confirmă și arată ce anume influențează, cum se manifestă și cum se tratează acestea.
Bolile respiratorii nu se referă doar la problemele legate de plămâni, ci și bolile tractului respirator superiori (ce include sinusurile și cavitatea bucală), tuburilor bronhiale, traheei, ale cavităților pleurale (aflată la nivelul plămânilor) și nu numai.
Majoritatea problemelor respiratorii pot fi rezolvate prin folosirea medicamentelor lichide transformate de un nebulizator performant în particule foarte fine, sub forma unui abur ușor de inhalat.
Care este situația mondială a persoanelor cu probleme respiratorii
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, circa 235 de milioane de persoane suferă de astm, 64 de milioane au boli pulmonare obstructive cronice, iar alte milioane de oameni au diverse alte probleme respiratorii cronice.
Conform datelor eurostat, peste 15.000 de români au murit din cauza problemelor respiratorii în anul 2015, cel mai adesea fiind afectați reprezentanții sexului masculin, ceea ce trage un semnal de alarmă cu privire la gravitatea efectelor acestora și a faptului că aceste boli nu trebuie sub nicio formă neglijate.
Care este cea mai bună soluție pentru tratarea bolilor respiratorii
Doctorii din întreaga recomandă folosirea unui nebulizator, ce poate fi achiziționat și online, de pe site-uri precum https://www.comenzi.ro/, pentru a trata următoarele afecțiuni:
- astmul;
- rinosinuzita cronică;
- boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC);
- bronșita;
- bronșiolita;
- rinita (răceala comună);
- rinita alergică;
- congestia nazală;
- diferite tipuri de alergii;
- sinuzita;
- traheita.
Nebulizatorul este cel mai recomandat remediu pentru problemele respiratorii, deoarece răspunsul la tratament este unul rapid, riscurile sunt foarte mici și se folosește o doză redusă de medicament pentru un efect maxim.
Pe lângă această metodă, în funcție de caz, se pot folosi și medicamente sub formă de capsule, sirop, pudra solubilă sau kinetoterapia, însă în cazurile grave, trebuie efectuată o vizită la medic înaintea încercării oricărui tip de tratament.
Care sunt cauzele bolilor respiratorii
Există multe cauze ce pot duce la apariție sau agravarea acestor afecțiuni.
Cele mai multe probleme pornesc de la o simplă răceală, care, netratată, va duce la agravarea stării de sănătate. Un studiu publicat în anul 2016 de către Societatea Națională Medicina Familiei arată că peste 70% din populația României au parte cel puțin un episod de infecție respiratorie în sezonul rece al fiecărui an. Mai puțin de jumătate dintre aceștia se adresează unui medic, acest lucru întâmplându-se doar dacă simptomele nu dispar după o anumită perioadă.
Printre cauzele acestor afecțiuni, se numără:
- fumul;
- praful;
- poluarea aerului;
- factori alergeni, cum sunt ceața și frigul;
- utilizarea medicamentelor greșite;
- defectele nazale, cum este deviația de sept;
- greutate supraponderală sau obezitate;
- diabetul;
- bolile cronice de rinichi și inimă;
- diabet;
- abateri de la rutina de igienă.
Aceste lucruri, deși par banale, nu sunt tot timpul conștientizate. Lucrurile obișnuite, cum este răceala, sunt posibile cauze ale problemelor grave de la nivelul aparatului respirator, sistem care, dacă nu funcționează în parametri normali, poate duce la deces.
Sursă foto: shutterstock.com