Marsilian lansează BioMap, prima platformă de medicină 3D în limba română

Marsilian, compania din spatele Grile-Rezidentiat.ro, cea mai utilizată platformă de pregătire pentru rezidențiat din România, lansează prima platformă de medicină 3D online, în limba română – BioMap – împreună cu aplicația mobilă aferentă. Asistăm la momentul de debut al unui proiect unic în România, menit să găsească cele mai bune soluții tehnologice pentru optimizarea modului de învățare și predare în medicină: pe 25 august 2019 are loc lansarea.

Prin BioMap se va schimba modul de învățare pentru studenții la medicină din România, rezidenților și, de asemenea, va fi un suport deosebit de util specialiștilor, pentru clarificarea într-un mod elegant a aspectelor în relația medic-pacient. BioMap se adresează și universităților, oferind funcționalități utile pentru predare.

Corpul uman vizionat în 3D oferă ocazia unei înțelegeri aprofundate și clarificate. Anatomia, fiziologia și patologia în 3D scurtează enorm curba de învățare, așa că ea trebuie neapărat să servească scopului educațional. Din fericire, acum există BioMap, proiectul de care Marsilian dorește să beneficieze cel puțin 10.000 de specialiști și viitori specialiști în medicină.

Cui se dedică această platformă de vizualizare în 3D a corpului uman

Fiind proiectată în zona educativă, platforma este ideală pentru studenții la medicină, care se așteaptă să învețe ca în secolul al XXI-lea. Profesorii universitari pot fi, de acum, pregătiți pentru conceperea și livrarea de cursuri inedite, captivante pentru studenții lor. Totul – de la anatomia mâinii, transmiterea impulsului nervos, refluxul gastro-esofagian, până la cancerul renal etc. – este descris și înfățișat astfel încât anatomia și fiziologia corpului uman, dar și fiziopatologia bolilor, se înțeleg mult mai bine și se rețin mult mai rapid.

Suplimentar, cadrele medicale pot aprofunda cunoștințele și pot afișa pacienților anumite aspecte într-un limbaj accesibil oricui, îmbunătățind considerabil relația medic-pacient în primul rând prin reușitele de clarificare pe care BioMap le permite.

Caracteristicile platformei și aplicației BioMap

Platforma permite disecții virtuale cu un singur click, adăugarea de notițe pentru particularizarea sau contextualizarea informației, editarea și salvarea modelelor pe care s-a lucrat, pentru a folosi ulterior în recapitulare, analiză sau prezentare, așa că prezentările virtuale personalizate sunt posibile și se regăsesc șabloane pentru ele în resursele BioMap.

Aplicația pentru smartphone, realizată în parteneriat cu BioDigital, Inc. din New York, USA, este disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android. Totodată, platforma online rulează pe orice browser de Windows sau Mac, așa că cei care își fac cont pot accesa informațiile și pot folosi instrumentele de pe absolut orice display, fără restricții. Conținutul este, la alegere, în limba română sau în limba engleză.


BioMap, un Google Earth al lumii medicale

14 ani a durat până au luat naștere modelele 3D prezente în acest proiect care se lansează acum cu sport în limba română. Modelele sunt compuse din nu mai puțin de 8.000 de obiecte 3D individuale. Imagini cu cadavre, disecții, preluate din atlase și imagini radiologice – toate au fost folosite pentru a crea modelele 3D. BioMap este parte a Marsilian Technologies, deținută de frații Mihai Voinea și Dragoș Voinea.