4 jocuri și materiale educaționale pentru copii isteți. Cum să le antrenezi mintea

Învățarea prin joc este o metodă pedagogică extrem de utilă în formarea și educarea copiilor. Jocurile educative îi dau ocazia celui mic să se manifeste mai ușor, să își dezvolte personalitatea, îl ajută să rețină informațiile și îi stimulează atenția și creativitatea.

Alături de materialele didactice potrivite, învățatul poate deveni o experiență distractivă atât pentru copii, cât și pentru părinți și educatori, învățători și profesori.

EdituraDiana.ro va propune câteva materiale educative pentru copii și părinți care sunt în căutarea unor metode de învățare distractive.

1. Jocuri educaționale de asamblat și pictat

Unele dintre cele mai atractive jocuri de pe piață la ora actuală sunt modelele care implică asamblare și colorare. Seturile conțin modele ale unor monumente și clădiri cunoscute în întreaga lume, având diferite grade de dificultate, cum ar fi: piramidele, Turnul din Pisa, Big Ben, Turnul Eiffel, Colosseumul din Roma și altele la fel de interesante

Turnul din Pisa joc educational

Sarcina copiilor nu se termină cu ansamblarea modelului, ci mai au o provocare interactivă – să picteze figura după imaginație. Aceste tipuri de jocuri educaționale sunt o metodă minunată de a petrece timpul liber alături de micuțul tău.

2. Jocuri de memorie

Antrenează gândirea celui mic cu ajutorul jocurilor de memorie create special pentru petrecerea unor momente deosebite în familie. Jocurile de acest tip se găsesc în diferite forme, pe categorii de vârstă și pe diverse etape de dezvoltare. De regula, aceste materiale didactice conțin carduri ilustrate cu întrebări și instrucțiuni de joc.

Totodată, se dovedesc a fi resurse excepționale și pentru profesorii care vor să aducă ceva nou și diferit la clasa. Nivelul de implicare ridicat din partea celor mici va dovedi că sunt o alegere inspirată.

3. Jocuri lingvistice pentru grădiniță

Editura Diana mai oferă jocuri pentru grădiniță care stimulează capacitățile lingvistice și de comunicare ale copiilor. Aceste produse educaționale contribuie la extinderea progresivă a vocabularului copilului și la dezvoltarea capacității de comunicare clară a ideilor, a nevoilor și a propriilor emoții. Totodată, sprijină micuțul în demersul de învățare a regulilor de exprimare corectă, în diferite contexte de comunicare.

4. Materiale didactice pentru matematică

De cele mai multe ori metodele tradiționale pentru învățarea matematicii nu atrag atenția și implicarea copiilor. Dar vestea bună este că există materiale didactice care fac ca adunările și scăderile să devină o aventură.

Investește în kituri educative care oferă copiilor șansa de a deprinde abilitățile matematice chiar de la o vârstă fragedă. Mai mult de atât, materialele didactice pentru matematică îmbunătăsc abilitățile motorii fine, coordonarea mână-ochi și rezolvarea problemelor.


Vă invităm să vizualizaţi întreaga gamă de jocuri educaționale și materiale didactice pe site-ul edituradiana.ro.