Riscul este o componentă firească în lumea afacerilor. Atunci când decizi să-ți dezvolți un business, pot exista nenumărați factori care să aibă efecte negative asupra obiectivelor pe care ți le-ai stabilit. Securitatea este unul dintre aspectele de care trebuie să țină cont orice antreprenor care vrea să își protejeze angajații, datele și documentele companiei. Pe o piață atât de nesigură, e esențial să existe o strategie de răspuns la evenimente ce pot produce pierderi sau prejudicii societății. Iată câteva soluții utile pentru prevenirea riscurilor de securitate:
Investește într-un sistem POS all in one
Special conceput pentru utilizare în retail, industria hotelieră, fast food, restaurante, spa și wellness sau oricare alte domenii de activitate, un sistem pos all in one reprezintă soluția perfectă oriunde este nevoie de un calculator care să integreze toate funcțiile pentru configurarea unui sistem fiscal modern. Acesta dispune de o memorie de înaltă performanță și poate fi conectat direct cu diverse dispozitive externe, cum ar fi casa de marcat, sertarul cu bani, cântarul, cititorul pentru coduri de bare sau afișajul clientului. Practic, toate operațiunile de procesare a tranzacțiilor financiare, stocarea sau înregistrarea vânzărilor, analiza costurilor sau monitorizarea inventarierii se derulează prin intermediul unui singur dispozitiv și astfel sunt eliminate riscurile de securitate ce ar putea apărea în urma efectuării activităților comerciale.
Instalează un antivirus pentru sistemele informatice
În cadrul oricărui business modern sunt utilizate numeroase sisteme informatice ce eficientizează activitatea companiilor. Ca urmare a acestui lucru, au luat amploare și infracțiunile cibernetice. Ca antreprenor, trebuie să iei toate măsurile potrivite pentru a te proteja de atacurile informatice. În cazul în care te bazezi pe faptul că acestea vizează doar afacerile foarte mari, află că și una din cinci firme de mici dimensiuni cade pradă unei astfel de infracțiuni.
Folosește parole de securitate cât mai complexe
Unele dintre cele mai utilizate mecanisme de securitate pentru orice business sunt parolele de autentificare ori logare în sistem. Riscurile datorate schimbărilor în tehnologie poate aduce prejudicii nebănuite întreprinderilor. Setarea unor parole complexe este deosebit de importantă, mai ales că, cu ajutorul lor, poți alege și persoanele care au acces la anumite fișiere.
Folosește cel puțin opt caractere, deoarece, cu cât parola este mai lungă, cu atât va fi mai eficientă. Sunt indicate combinațiile de litere majuscule și minuscule, numere sau caractere non-alfanumerice precum semnele de punctuație. Setează parole ușor de memorat, pentru a nu fi nevoit să le notezi sau să le salvezi într-un fișier pe calculator.
În consecință, se impune adoptarea unor măsuri potrivite care să diminueze riscurile de securitate ce pot conduce la compromiterea activităților și a proiectelor tale.