Jucariile si jocurile au un rol important in dezvoltarea copiilor, atat la nivel psihic, cognitiv, cat si comportamental si social.
Jocurile pe care copiii le pot juca impreuna cu fratii lor sau chiar cu parintii sunt incluse in categoria “jocuri de societate”. Acestea au ca si principal rol socializarea, distractia si voia buna, dar si dezvoltarea spiritului cognitiv si interactiunea directa cu membrii familiei sau cu prietenii.
Acestea nu au limita de varsta si pot fi jucate de la varsta de 4 ani si pana la peste 70 ani. Au o istorie indelungata si sunt extrem de apreciate de catre jucatori si de specialisti.
Jucariile de interior sau de exterior se adreseasa tuturor copiilor cu varste intre 1 an si 14 ani.
Incepand cu cu anul 2020, magazinul ARTINO si-a extins gama de produse si ofera clientilor o selectie variata cu cele mai atragatoare si calitative jocuri si jucarii. Vei gasi o multime de produse pentru copii si bebelusi, de o calitate excelenta.
Jocuri care imbunatatesc functionarea creierului si scad nivelul de stres
Jocurile de societate (cunoscute si sub denumirea de Board Games) au un rol important in dezvoltarea mentala. Acestea stimuleaza zonele creierului responsabile cu formarea complexa a memoriei si a gandirii atat pentru copii, cat si pentru adulti, avand ca si rezultat dezvoltarea abilitatilor cognitive esentiale, cum ar fi rezolvarea problemelor si luarea unor decizii importante.
‘Board Games’ reduc stresul, dezvolta creativitatea si reprezinta unul din cele mai importante ingrediente ale procesului de invatare.
Jucariile, o bucurie pentru cei mici
Copiii, de la cele mai fragede varste sunt atrasi de jucarii, si adora sa petreaca timpul distrandu-se, atat singuri, sau mai ales alaturi de alti prieteni de joaca.
Jucariile de toate tipurile, ii ajuta sa se concentreze, sa invete de mici sa imbine distractia cu lucrul in echipa si sa urmareasca a indeplini un scop final care sa le aduca satisfactie si bucurie.
In plus, cine joaca jocuri in echipa sau imprastie jucariile pentru a se juca impreuna cu copiii, elimina posibilitatea ca acestia sa piarda mult timp pentru jocurile pe calculator, pe tableta sau pe telefon.
Jocurile apropie oamenii, favorizeaza socializarea
Jocurile de societate nu se joaca niciodata de unul singur, ceea ce inseamna ca un beneficiu fundamental pe care il ofera acestea consta in cooperarea intre membrii familiei sau intre prieteni.
In plus, aceste jocuri si jucarii ii invata pe jucatori sa fie mai rabdatori unul cu celalalt, sa fie mai creativi, sa aiba incredere in fortele proprii, sa isi dezvolte personalitatea, sa renunte la aroganta, la anxietate, si sa isi dezvolte o personalitate foarte linistita.
Jucarii ce sporesc rabdarea, creativitatea, increderea in sine si scad tensiunea arteriala
Jucariile nu numai ca induc o stare de bine, de fericire, ci mentin tensiunea arteriala in limite normale, provocand muschii inimii sa se relaxeze prin eliminarea de endorfine. Sangele circula mai usor, tensiunea arteriala scade, iar riscul de a dezvolta boli de inima sau chiar un accident vascular cerebral sunt foarte mici.
Concluzii – de ce sa investesti in jucarii si jocuri
Necesitatea dezvoltarii spiritului ludic, al spiritului competitiv, al rabdarii, reinvierea inocentei si revenirea la copilarie, intarirea relatiilor cu cei dragi sunt doar cateva dintre motivele pentru care oamenii aleg sa investeasca in jucarii.