Carnea de pui crescut ca la țară, perfectă pentru o alimentație sănătoasă!

Ce îți vine în minte atunci când te gândești la un stufat de pui foarte gustos?

Cu siguranță că îți aduci aminte de primăvară, anotimp în care piețele sunt încărcate cu verdețuri. Găsești pe tarabe urzici, lobodă, ceapă verde, praz, alte trufandale care ne permit să facem mai ușoară tranziția de la anotimpul iernii la vara ce urmează a veni.

 

Stufatul de pui La Provincia, o mâncare ce se poate pregăti în orice sezon

Un stufat de pui este o rețetă gustoasă și foarte sănătoasă de care se poate bucura oricine, indiferent de vârsta pe care o are. Această mâncare bogată în ceapă și usturoi verde care conferă cărnii de pui o aromă deosebită nu poate fi sub nicio formă ignorată!

În 2020 primăvara a fost cumva diferită de tot ceea ce am trăit până acum din cauza izolării generată de pandemia de coronavirus.

Din fericire, se poate face stufat de pui și folosind verdețuri congelate. De pildă cu spanac congelat ieftin ce se poate găsi în orice supermarket și poate să ne aducă un plus de vitamine și minerale, alături de o carne de pui deosebită, precum este cea furnizată de firma autohtonă La Provincia.

Stufatul de pui se mănâncă cel mai bine cu un piure de cartofi, cu mămăligă sau cu o pâine făcută în casă proaspăt coaptă. Dacă mai punem alături și un pahar bun de vin alb, parcă nici coronavirusul nu mai este atât de amenințător (măcar pentru bucată de vreme).

Stufatul de pui, un preparat culinar extrem de simplu de gătit

E suficient să îți cumperi un kilogram de pulpe de pui de calitate superioară la Provincia, niște ceapă și usturoi verde, cam trei-patru legături din fiecare.

Mai trebuie ca să te asiguri că ai niște pastă de tomate în casă, sau roșii tocate, ceva ulei de calitate presat la rece și ceva supă de pui, niște sare și piper după gust.

Dacă le ai, atunci stufatul de pui e pe cale să se gătească aproape de la sine.

Se aruncă bucățile de pulpe de pui în ulei și te prăjesc pe ambele părți câteva minute într-o tigaie adâncă, după care se scoate carnea, iar grăsimea scursă în tigaie se folosește la gătit, motiv pentru care se adăugă în ea ceapă verde și usturoiul tăiat în bucățele/bastonașe de circa 3 cm lungime.

Aceste verdețuri se călesc trei-patru minute, după care adăugăm supa de pui, pasta de tomate și carnea de pui, acoperim vasul și lăsăm să se fiarbă circa 20 de minute, la foc mic, până carnea se pătrunde de aromele verdețurilor.

După aceea se adaugă sare și piper după gust și se mai lasă să fiarbă liniștit câteva minute, nu mai mult de două-trei.

Dacă mai se coace și o pâine la cuptor sau, de ce nu, se face la repezeală un pui de mămăligă și se desface o sticlă de vin alb românesc deliciul culinar este desăvârșit.

Vom avea parte de o mâncare simplă, cu adevărat deosebită, care ne va aminti de vremea copilăriei.