Oamenii din antichitate, de acurn aproximativ patru milenii, au fost mai puţin tentaţi să explice evenimente şi fapte trăite prin „miracole”. Ei s-au mulţumit să redea faptele reale, prin mijloacele lingvistice de care dispuneau şi prin analogiile la care puteau recurge. Trebuie să acceptăm însă, că aceste descrieri au rămas şi astăzi o mare enigmă a istoriei omenirii.
Scrieri din India
În urma aprecierilor din zilele noastre, scrierea hindusă a apărut în anii 1000 î.e.n., dar se presupune că premele sacre indiene – „Vede” – sunt, indiscutabil, mult mai vechi. Cea mai frumoasă dintre ele este „RIGVEDA”, care datează din 1500 î.e.n. Prima transcriere descoperită datează din secolul 3 î.e.n. Toate aceste opere literare sunt pline de elemente misterioase, stranii: nave zburătoare, zei ce vin din Cosmos, arme, noţiuni despre micro şi macro univers.
Scrieri din Egipt
Scrierea hieroglifică din Egiptul antic datează din anii 4000 î.e.n. La început papirusurile şi inscripţiile săpate în piatră conţineau numai însemnări comerciale. Treptat au apărut toate cu caracter economic, istoric sau religios. Literatura egipteană a început să se dezvolte în perioada Regatului Vechi, în timpul dinastiilor 3 – 6 (2778 -2263 vreme din care datează „textele piramidelor”. Însă epoca de glorie a literaturii egiptene a rămas cea din perioada dinastiei a -12-a, 2000 -1788 î.e.n., iar cele mai remarcabile şi frumoase povestiri și poeme au fost scrise în secolele 18 şi 19 î.e.n. În textele literaturii egiptene se întâlnesc frecvent descrieri ale „corăbiilor cereşti” în care zburau zeii Ra, Osiris, Aton, Ptah şi anumiţi faraoni aleși de zei. Aceşti zei, în viziunea civilizaţiei egiptene aveau aripi sau capete de păsări.
Roma si Grecia
Perioadele culturilor romane și elene au fost și sunt considerate reprezentative pentru antichitate. Şi nu puţini sunt cei care măcar au auzit despre splendidele opere de artă, lucrări literare, filosofice, istorice și ştiinţifice lăsate moștenire nouă, celor ce i-am precedat. Multe dintre textele literare cuprind descrierea unor fenomene aeriene misterioase: discuri strălucitoare, nave metalice zgomotoase, roţi de foc, globuri zburătoare. De menționat este faptul că între anii 250 -50 î.e.n. au fost consemnate circa 20 de fenomene de acest fel care nu pot fi explicate de astronomi sau meteorologi. Şi totuşi, chiar dacă nu au putut fi explicate, toate fenomenele au fost întâlnite frecvent în rapoartele din secolul nostru, referitoare la obiectele zburătoare neidentificate.
Scrieri din Orientul Mijlociu
Documentele şi textele provenite din această parte a lumii au fost importante şi semnificative pentru descifrarea istoriei omenirii. Cu o semnificaţie specială sunt manuscrisele descoperite la Marea Moartă. QUMRAN, a căror vechime este de aproape 4000 de ani, conţin texte care parcă au fost concepute special pentru a-i pune în încurcătură pe arheologi.
Sursa și detaliile de pe Enigmatica.