Afla secretele unei locuințe mereu curate de la experti in curatenie

Te enervează foarte tare că nu ai suficient timp pentru curățenia casei? O casă mereu curată este dorința fiecăruia dintre noi. Și, cum tehnologia a evoluat destul de mult în ultimii ani, avem la îndemână tot soiul de dispozitive și aparate electrocasnice pregătite să ne vină în ajutor. Cu toate astea, parcă lipsește ceva. Poate că nu ai reușit să dezvolți obiceiuri eficiente sau poate că nu folosești produse de curățenie de calitate. Dar cu o picătură de creativitate și de resurse, casa ta va străluci de curățenie.

Să ai o casă curată în timp ce programul de muncă este unul full time, poate fi o adevărată provocare. Dacă ești o mămică foarte ocupată, o tânără cu carieră sau un proprietar de animăluțe, știi foarte bine despre ce vorbesc.

Nu ai energie să faci mai mult decât faci deja, dar vrei să ai o casă curată. Da, este adevărat că poți angaja profesioniști, dar oare nu există un mod mai rapid și mai bun prin care poți face tu asta fără ajutor din exterior?

Cu siguranță, există. Iată cum poți găsi echilibrul perfect dintre un program foarte încărcat la job și o casă mereu curată.

Care este secretul unei case mereu curate?

  1. Creează spațiu pentru lucrurile din casă. Achiziția a ceva ar trebui să te determine să arunci lucrurile vechi, să le vinzi, să le organizezi undeva într-un spațiu special amenajat sau să le donezi. Sunt atâția oameni cărora le lipsesc foarte multe obiecte de strict necesar în casă.
  2. Nu intra cu pantofii în casă. Riști să împrăștii bacterii prin toate camerele, riscând sănătatea ta și a copiilor tăi.
  3. Folosește suporturile. Dacă există un suport pentru chei, folosește-l, dacă există un suport pentru umbrelă, folosește-l. Dezordinea este dificil de ordonat.
  4. Curăță imediat după ce s-a instalat murdăria. Nu aștepta până se acumulează încât să-ți dea de cap, curăță imediat după ce a apărut, cu produse cu aromă de lavandă, mosc, săruri marine, lotus, pe care le găsești pe supermercato.ro. Casa ta va fi un rai al aromelor seducătoare ale florilor.  Strânge păturile imediat după ce nu le mai folosești, jucăriile când nu sunt copiii în preajmă sau când au adormit. Nu aștepta să se umple coșul de rufe.
  5. Creează soluții inteligente de a stoca lucrurile. Organizează spațiu pentru toate obiectele. Aranjează-le în funcție de categorii. Haine. Încălțăminte. Produse de îngrijire personală, bijuterii, obiecte pentru vacanță. Încearcă și următoarea metodă: aranjează obiectele în funcție de frecvența cu care le folosești: des, ocazional, foarte rar. Vei avea acces instantaneu la ce îți trebuie.
  6. Deleagă sarcini. Împarte sarcini membrilor familiei, inclusiv copiilor. Fiecare să aibă sarcini zilnice, precum aranjarea hainelor în dulap, transportul gunoiului în spațiul amenajat special. Trasează și sarcini săptămânale. Pe lângă faptul că vei avea sprijin în curățarea locuinței, copiii se vor obișnui și vor învăța ce este o responsabilitate.
  7. Spală vasele imediat după folosire. Uneori, le lăsăm pentru a doua zi, gândindu-ne că ne va fi mai ușor. Dar știm că nu este așa.
  8. Schimbă modul în care faci curat. Poate că nu începi cum trebuie. Poate că nu îți stabilești eficient lista de priorități, poate este altceva. Descoperă unde greșești și schimbă.
  9. Nu amâna aranjarea patului. Fă-o imediat după trezire.

Menținerea curată a locuinței tale, al cărei parfum te liniștește când ajungi acasă, în special dacă programul tău de muncă este full time, poate fi destul de grea. Dar, dacă vei face un obicei zilnic din aceste sarcini foarte simple, vei observa că nu pare atât de greu cum ai crezut.

Și, nu este nevoie să petreci ore în șir cu spălarea și ștergerea suprafețelor. Casa ta va arăta mult mai bine, cu minim de efort.

Așadar, împarte sarcinile cu membrii familiei, pregătește prăjitura voastră preferată și invită-i la un film pe canapea. Desigur, după ce ați făcut curățenie.