Folosirea spumei izolatoare poliuretanice se dovedește a fi cea mai inspirată alegere: aplicarea spumei durează puțin, dar izolația astfel obținută are efecte chiar și 80 de ani, fără să se diminueze în vreun fel. Isoterm este firma care apelează la ea în lucrările sale, fiindcă are acces la tehnologii de vârf precum BASF, ATK, Bayer sau PCC.
Isoterm:
-
Explică ce este spuma poliuretanică;
-
Arată diferența dintre spumă și alte materiale izolatoare;
-
Edifică asupra variantelor de spumă izolatoare;
-
Oferă inclusiv indicii despre aplicabilitate.
1.Spuma poliuretanică este un polimer care se pulverizează pe suprafețe diverse, aderând la beton, lemn și așa mai departe, și care la pulverizare își mărește volumul, ocupând integral și acoperind toate spațiile sau suprafețele dorite.
Aceasta are proprietăți precum izolație termică (folosește atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară), izolație fonică (dispare mai ales zgomotul de fond din orașe și nici nu răzbat sunetele din interior la vecini) și hidroizolație (depinde de tipul de spumă și de locul în care se aplică, în funcție de necesități).
2.Spuma izolatoare descrisă mai sus poate fi comparată cel mai ușor cu vata minerală – material izolator de asemenea, foarte răspândit și utilizat prin tradiție în acțiunile de izolare. Față de vata minerală, spuma poliuretanică, spune Isoterm, nu permite pătrunderea prafului, a alergenilor, a poluanților, nici măcar a aerului – spuma cu celulă închisă putând etanșa perfect, fără imperfecțiunile denumite punți termice.
Bariera fonică există numai la spumă, la fel și în cele mai mici și înghesuite spații – pulverizarea este procedeul de aplicare net superior). În timp, vata minerală își pierde proprietățile, așa că după două decenii mai mult umple locul decât să izoleze. Pe de altă parte, orice izolație cu spumă are aceleași proprietăți mai multe decenii, chiar și optzeci de ani!
3.Spuma izolatoare există în două variante: cu celulă închisă și cu celulă deschisă. Cea cu celulă închisă este un izolator potrivit pentru interioare și nu permite nici măcar umidității să treacă sau să se impregneze, însă pentru izolarea acoperișurilor este potrivită spuma poliuretanică cu celulă deschisă (are o anumită permeabilitate necesară zonei în care se aplică).
Varianta cu celulă închisă are o densitate de 4 sau chiar 5 ori mai mare decât a celei cu celulă deschisă. Bineînțeles, la densitatea mare, și costul este mai mare, per total izolația cu spumă este mai scumpă decât cea cu vată minerală, dar beneficiile sunt mult mai multe și mai de durată.
4.Isoterm procedează la izolarea cadrelor verticale prin sistemul Elastospray, ce permite un comportament foarte bun apropo de riscul de fisurare. Pentru podele și acoperișuri, sistemul Elastospray asigură rezistență la compresie.
Spuma se aplică și din interior pe latura externă a cărămizii goale, cu diferite variațiuni. Toate acestea sunt perfect cunoscute de Isoterm.ro, compania martoră la evoluția în izolații și care utilizează spumă poliuretanică produsă de producători de top la nivel mondial.