Nu știi de unde să începi curățenia de primăvară? Nu ești singura. Cei mai mulți dintre noi ne simțim intimidați de această situație însă, dacă ții cont de câțiva pași simpli, întreg procesul poate deveni chiar plăcut. Ai nevoie de ajutoare de nădejde însă care să îți ușureze treaba: produse profesionale de curățenie precum detergenți profesionali, mopuri, raclete și lavete potrivite.
- Primul pas constă în eliminarea lucrurilor nefolositoare care doar îți aglomerează casa inutil. Donează din hainele pe care nu le mai porți, jucăriile celor mici, la fel și cărți pe care le-ai citit și de care te poți despărți.
- Curăță dulapurile, atât la interior cât și la exterior, indiferent că vorbim despre cele din bucătărie, baie sau cele de haine. Praful este omniprezent. Alege să folosești detergenți profesionali care curăță eficient, fără a afecta lemnul. Detergenții profesionali prezintă câteva avantaje spre deosebire de cei obișnuiți. În primul rând sunt produse concentrate care, folosite în diluție au o putere mare de curățare și poți face economie pe termen lung. Unii detergenți profesionali nu necesită clătire, ceea ce va duce la reducerea timpului substanțial. Blaturile dulapurilor de la bucătărie și frigiderul pot fi lipicioase din cauza grăsimii, de aceea este foarte important să folosești produse adecvate care te scutesc de multe bătăi de cap.
- Șterge praful folosind lavete din microfibră, care captează eficient particulele de praf. Ai grijă să aloci timp suficient și o atenție deosebită tuturor dulapurilor, colțurilor și etajerelor, ținând cont de faptul că este vorba despre curățenia generală.
- Spală geamurile și pervazele cu ajutorul soluțiilor profesionale pentru geamuri și a racletelor. Astfel, din câteva mișcări simple acestea vor fi curate ca lacrima. Nu te opri doar la a le șterge pe interior ci și la exterior este necesară aceeași atenție. Cu o racletă și un mâner telescopic vei putea ajunge și în locurile cele mai dificile fără să riști să te accidentezi.
- Igienizează podelele acordându-le o grijă deosebită – deși curățate o dată la câteva zile, acestea acumulează praf, mizerie și bacterii. Acest lucru poate fi o problemă mai ales atunci când ai copii mici ce pun mânuțele pe jos. Este foarte important ca acestea să fie protejate, indiferent că vorbim despre cele din lemn, parchet laminat, gresie, marmura sau linoleum. Este indicat să alegi un detergent pentru pardoseală care nu le distruge luciul, are efect anti-derapant și un miros plăcut. Spre exemplu detergentul de pardoseala Esenia Pro Line Floor Cleaner – Jasmine&Orange 5L este concentrat, economic și folosind o cantitate mică se obțin rezultate însemnate.
- Nu uita de baie – spălarea faianței, a bateriilor atât a chiuvetei cât și a căzii este o activitate esențială. Curățarea toaletei și în jurul acesteia este o activitate care ar trebui să aibă loc măcar la câteva zile dacă nu zilnic cu ajutorul unor substanțe detartrante și dezinfectante profesionale. Nu omite spălarea și schimbarea covorașelor de baie.
- Nu sări peste curățarea covoarelor. Este un moment bun să le aspiri în profunzime și să le cureți cu un detergent profesional pentru covoare, mochete și textil. Acesta pătrunde în țesătură, înlăturând mizeria, bacteriile, acarienii, lăsând culorile intense. Detergenții pentru mochete și covoare comercializați de compania IgienaPHS curăță eficient și delicat, neutralizând mirosurile neplăcute și împrospătând aerul din încăpere.