1. Libertate de proiectare
Otelul ofera arhitectilor mai multa libertate de design in culori, textura si forma. Combinatia sa de rezistenta, durabilitate, frumusete, precizie si maleabilitate ofera arhitectilor parametri mai largi pentru a explora idei si a dezvolta solutii noi.
Abilitatea lunga de acoperire a otelului da nastere la spatii deschise mari, fara coloane intermediare sau pereti portanti. Capacitatea sa de a se apleca la o anumita raza, creand curbe segmentate sau combinatii de forma libera pentru fatade, arcade sau cupole o diferentiaza. Finalizat din fabrica la cele mai exigente specificatii in conditii extrem de controlate, rezultatul final al otelului este mai previzibil si repetabil, eliminand riscul de variabilitate la fata locului.
2. Rapid, eficient, plin de resurse
Otelul poate fi asamblat rapid si eficient in toate anotimpurile. Componentele sunt pre-fabricate in afara amplasamentului, cu forta de munca minima la fata locului. Astfel, modelele de case pe structura metalica pot fi ridicate in cateva zile mai degraba decat in saptamani, cu o reducere corespunzatoare a timpului de constructie de 20% pana la 40% in raport cu constructia la fata locului, in functie de scara proiectului.
Pentru locuintele individuale, pe site-uri mai dificile, otelul permite adesea puncte de contact mai mici cu pamantul, reducand cantitatea necesara de excavare. O greutate mai usoara din otel structural in raport cu alte materiale de incadrare, cum ar fi betonul, permite o fundatie mai mica si mai simpla. Aceste eficiente in executie se traduce prin eficiente considerabile de resurse si beneficii economice, incluzand planificari accelerate ale proiectului, costuri reduse de gestionare a site-ului si un randament anterior al investitiilor.
3. Reciclabil la nesfarsit
Cand o cladire cu rama de otel este demolata, componentele sale pot fi refolosite sau circulate in sistemul de reciclare cu bucla inchisa a industriei siderurgice pentru topire si reaprovizionare. Otelul poate fi reciclat la nesfarsit, fara pierderea proprietatilor. Nimic nu este irosit. Otelul economiseste utilizarea resurselor naturale naturale, deoarece aproximativ 30% din otelul nou astazi este deja fabricat din otel reciclat.
4. Se adauga rezistenta la foc
Testarea extinsa a lucrarilor structurale din otel si a structurilor complete din otel a oferit industriei o intelegere completa a modului in care cladirile din otel raspund la foc. Tehnicile avansate de proiectare si analiza permit specificarea precisa a cerintelor de protectie impotriva incendiilor din cladirile incadrate din otel, ducand adesea la reduceri semnificative ale cantitatii de protectie impotriva incendiilor.
5. Rezistenta la cutremur
Cutremurele sunt imprevizibile in ceea ce priveste magnitudinea, frecventa, durata si locatia. Otelul este materialul ales pentru design, deoarece este inerent ductil si flexibil. Se flexeaza sub sarcini extreme, mai degraba decat zdrobirea sau prabusirea. Multe dintre conexiunile fascicul-coloana dintr-o cladire din otel sunt concepute in principal pentru a suporta sarcinile gravitationale. Evobuild realizeaza case si hale industriale din materiale de ultima generatie.