Sportul era cândva un domeniu în care România excela, indiferent de disciplină. Sportivii din țara noastră obțineau constant medalii, la competiții diverse, de la campionate de fotbal și handbal la reuniuni de atletism și tir. În ultimii 30 de ani, din cauze diverse, sportul românesc a intrat în regres, astfel că numărul sportivilor cu rezultate excepționale a scăzut. Din fericire, există încă discipline la care practicanții români ajung în finale internaționale sau chiar câștigă medalii. Sportivii din România și echipele care îi pregătesc ne reprezintă țara cu mândrie la competițiile la care participă. Descoperă în continuare care sunt cei mai buni 3 dintre aceștia.
1.Simona Halep
Simona Halep este, fără îndoială, revelația sportului românesc din ultimele decenii. Tenismena din Constanța a fost 64 de săptămâni pe primul loc în ierarhia WTA, performanță cu care doar alte 9 jucătoare se pot lăuda. Simona Halep s-a născut în 1991 și a început să practice tenisul la 4 ani. Performanțele sale sunt incredibile și au atras atenția unei lumi întregi, dar si a pasionaților de pariuri sportive online. A câștigat două titluri de Grand Slam: French Open, în 2018 și Wimbledon, în 2019. Simona Halep a mai jucat în 3 finale, o dată la Australian Open și de două ori la French Open. A câștigat aproximativ 40 de milioane de dolari din tenis, ceea ce o clasează pe locul 4 în clasamentul all-time al banilor făcuți din tenis.
2.Eduard Novak
Carol-Eduard Novak este un ciclist român de etnie maghiară. S-a născut în 1976 la Miercurea Ciuc și inițial a practicat patinaj viteză. După un accident de mașină a rămas fără piciorul drept. A revenit în sport ca ciclist paralimpic și a participat la 4 olimpiade, unde a obținut 4 medalii: una de aur și 3 de argint, ultima obținută la Tokyo, în 2021. Pe lângă aceste performanțe incredibile, deține și numeroase medalii europene și mondiale. Este și ministru al sportului din România, fiind propus pe acest post de UDMR.
3. Robert Glință
De-a lungul timpului, românii nu au avut rezultate notabile la înot masculin. Totuși, în ultimii ani, lucrurile par să se schimbe. A apărut o nouă generație de înotători, care face performanță. Unul dintre ei este Robert Glință, care s-a născut în 1994, la Pitești. El a obținut rezultate bune de când participa la competițiile de juniori. A concurat la două olimpiade, în 2016 și 2021, la probele de 100 m și 200 m spate. A purtat drapelul României alături de Simona Radiș la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Tokyo. În mai 2021 a participat la Campionatul European și câștigat medalia de aur la 100 m spate. Este primul înotător român care a devenit campion european.
Cei 3 sportivi români pe care ți i-am prezentat sunt adevărate modele de sportivitate, efort și determinare. Efortul lor merită apreciat de toți fanii sportului și ai pariurilor online.