Indiferent ca sunt pretioase si au o valoare impresionanta prin continut sau ca, la extreme, sunt „usoare” – in ideea in care sunt usor de asimilat si „racoroase”, precum o ploaie de vara -, cartile in format fizic sunt preferatele multor cititori pasionati sa lectureze o forma palbabila de text, unica prin senzatia pe care o ofera si prin inconfundabilul miros al cernelei tiparite.
Intrebari al caror raspuns conteaza!
Ce se intampla cu volumele de carti dupa ce sunt citite?
Cei mai multi cititori le depoziteaza pe rafturile unei biblioteci si raman acolo fara sa le mai rasfoiasca nimeni, niciodata. Trist, pentru ca nicio carte nu a fost scrisa pentru circuit inchis. Nu exista autor care sa isi doreasca sa se adreseze unui singur cititor, misiunea celui care scrie fiind aceea de a impartasi cu cat mai multi trairile sale, experientele, de ce nu, informatie stiintifica care sustine performanta intr-un anumit domeniu si multe alte idei in functie de subiectul abordat.
Ce avantaje se obtin prin vanzarea cartilor catre un anticariat care cumpara carti?
La ce poate servi un „cimitir al cartilor” in casa? La nimic! Dimpotriva, vanzarea acestora implica doua aspecte importante – primul, de ordin etic, al doilea, de ordin financiar:
- de ordin etic pentru ca persoana care decide sa vanda cartile unui anticariat online care cumpara carti isi dovedeste generozitatea prin faptul ca permite citirea acestor volume, multe dintre ele rare, si altor cititori impatimiti;
- de ordin financiar pentru ca prin vanzarea cartilor care nu isi mai sustin prezenta in locuinte se pot obtine sume de bani care pot fi reinvestite in alte titluri noi de carti sau in orice altceva.
Scuze fara fundament real!
„Nu pot sa vand cartile din lipsa de timp”: Un anticariat cu experienta in achizitionarea cartilor detine echipe de evaluatori dispuse sa se deplaseze la domiciliul clientilor dupa orele de program si chiar sambata sau duminica – altfel spus, atunci cand vanzatorul de carte dispune de timpul necesar pentru intalnire.
„Cartile pe care le detin sunt prea vechi sau fac parte din editii recente”: Nici acesta nu este un impediment, pentru ca un anticariat de carti cumpara volume din toate domeniile, de la cele tiparite intr-o perioada de timp de mult apusa si pana la cele tiparite in anul in care se face tranzactia – urmarindu-se astfel diversificarea stocurilor.
„Detin mii de volume – sau, dimpotriva, detin un numar mai mic de carti”: Din nou, o supozitie falsa. Un magazin online de profil, precum Anticariat-Carti.com, achizitioneaza chiar si mii de volume de la un singur client – care poate fi persoana fizica, tipografie, editura ori alt tip de companie. Conditia esentiala este ca volumele sa nu aiba pagini lipsa si sa nu le lipseasca copertile, altfel spus, sa arate bine.
„Detin numeroase carti, dar din domeniul didactic”: Nici macar nisa cartilor nu conteaza, pentru ca un anticariat care urmareste diversitatea va achizitiona de la literatura/ beletristica, la carti din domenii umaniste si stiinte exacte, pana la enciclopedii – in concluzie, orice subiect.
„Nu vreau sa vand pentru ca nu voi obtine un pret bun”: Un ultim mit! Preturile cartilor se negociaza si nu se preiau, chiar daca evaluatorii se deplaseaza gratuit la domiciliul clientilor, fara ca acestia sa fie de acord.
In concluzie, cartile care nu isi mai sustin utilitatea intr-o locuinta, pot fi subiectul unui business bun, materializat intr-o suma de bani care poate fi de folos pentru alte investitii importante.