Steward sau stewardesa, însoțitor de zbor sau însoțitor de bord, toți acești termeni fac referire la aceeași meserie, mai exact cea practicată de persoanele care însoțesc personalul aeronavelor și se asigură că pasagerii sunt în siguranță și mulțumiți. Dăcă te încântă posibilitatea de a zbura în toată țara, sau de ce nu, în toată lumea, aplică pentru această meserie.
Noi îți spunem care sunt cursurile de care vei avea nevoie, dar nu numai!
De ce ai nevoie pentru a deveni însoțitor de zbor?
Pe lângă lista de calități pe care trebuie să le întrunească orice candidat pentru această poziție, listă pe care se regăsesc aspecte precum stare bună de sănătate, abilități de comunicare interpersonală, cunoașterea limbii engleze la un nivel acceptabil și un aspect fizic plăcut, pentru a deveni însoțitor de zbor vei avea nevoie și cursuri specifice acestei activități.
După absolvirea cursului de însoțitor de zbor vei susține un examen și de abia apoi vei putea să începi să lucrezi cu un operator aerian. Noi îți recomandăm să apelezi doar la instituții certificate EASA, instituții care să-ți pună la dispoziție o programă care să includă atât aspecte teoretice, cât și practice. Găsești aici un astfel de curs!
Cum te poți înscrie la cursuri?
Pentru a te înscrie la cursurile mai sus menționate trebuie să ai minimum 18 ani și să fii absolvent de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat. Nelipsite vor fi și raportul medical, fluența în limba engleză sau abilitatea de a înota.
Dosarul de înscriere pentru acest curs va cuprinde următoarele:
- copie carte de identitate;
- copie certificat de naștere;
- copie adeverință absolvire liceu;
- copie certificat medical clasa II;
- 4 poze tip buletin.
Ce presupune un curs de însoțitor de zbor?
Dacă alegi Școala Superioară de Aviație Civilă vei participa la următoarele module:
- Noțiuni generale despre aviație, legislație și reglementari aeronautice, datoriile și responsabilitățile însoțitorilor de bord;
- Comunicații;
- Introducere în noțiuni de managementul echipajului;
- Relația cu pasagerii și supravegherea cabinei;
- Acordare de prim ajutor și aspecte aeromedicale;
- Transport aerian de bunuri periculoase;
- Aspecte generale legate de securitatea în aviație și regulamente;
- Supraviețuire în caz de foc/fum;
- Supraviețuire în apă și alte zone;
- Meteorologie;
- Ținută adecvata și grooming.
De ce să urmezi un curs la Școala Superioara de Aviație Civilă? Instituția beneficiază de 15 avioane, 4 elicoptere și 5 simulatoare, inclusiv simulatoare pentru lupta cu focul si simulatoare de cabină, perfecte pentru a exersa diverse situații de care te-ai putea lovi pe timpul zborului. Printre avantaje se mai număra și cele 12 săli de clasă, aula și laboratorul multimedia, dar și hangarul și centrul de pregătire/cazare. Autorizarea E.A.S.A și cei peste 4000 de absolvenți fericiți garantează calitatea acestei instituții!