Să iei un credit de nevoi personale este o variantă simplă de a te folosi de o sumă de bani, pe care ulterior să o returnezi eșalonat, sub formă de rate lunare. Ca să eviți orice posibilă neplăcere, ai două lucruri de făcut: să te documentezi foarte bine și să afli toate informațiile despre condițiile de acordare a împrumutului și să te asiguri că vei putea achita creditul fără să te îndatorezi peste măsură.
Există două tipuri de credite de nevoi personale, credite bancare și credite nebancare (IFN). La Biroul de Credite Rapide, instituție financiară nebancară înregistrată la Banca Națională a României, ai printre cele mai mici dobânzi la împrumuturile pe termen scurt, fără alte taxe și comisioane lunare și posibilitatea de a primi un credit de nevoi personale și dacă figurezi în Biroul de Credite cu istoric negativ.
Cum iei un credit de nevoi personale în siguranță
Siguranța vine din cunoaștere și astfel, cel mai eficient mod de a te asigura că nu vei avea parte de surprize neplăcute când iei un credit este să afli toate informațiile de la bun început.
Dacă aplici pentru un credit online de nevoi personale, formulează câteva întrebări pe care să le adresezi prin email sau prin telefon consultantului cu care discuți despre contractul tău de creditare. Roagă-l să-ți explice fiecare detaliu în parte și insistă acolo unde nu îți este suficient de clar. De exemplu, știi că vei împrumuta niște bani pentru care vei plăti o dobândă, respectiv o rată lunară pe o anumită perioadă de timp. Lămurește-te cât va fi rata, dacă este fixă sau variabilă și ce comisioane se aplică în cazul în care vrei, de exemplu, să achiți împrumutul mai devreme de perioada contractuală. Întreabă și ce clauze există în cazul neachitării la timp, care este perioada de grație și ce penalizări se aplică. Toate aceste lucruri trebuie să fie stipulate și în contract. Ia-ți răgaz și citește-l cu atenție înainte de a-l semna.
În al doilea rând, asigură-te că venitul tău lunar poate acoperi și această cheltuială, pe lângă toate celelalte lunare. Gestionarea bugetului într-un mod eficient te poate scuti de neplăceri pe termen mediu și lung, cum ar fi imposibilitatea de a-ți putea achita ratele la timp.
Cum alegi o instituție financiară nebancară sigură?
Înainte să-ți ofere cel mai bun credit de nevoi personale, IFN-ul trebuie să-ți prezinte siguranță și încredere. Cum știi dacă e sigură o instituție financiară nebancară de la care intenționezi să soliciți un împrumut online? În primul rând ar trebui să fie înregistrată la Banca Națională a României. Apoi, uită-te pe site-ul oficial, citește recenzii ale altor clienți pe internet, vezi cât de prompt primești răspunsuri din partea operatorilor și dacă aceștia îți pun la dispoziție toate informațiile în mod transparent.
Sfaturi utile pentru obținerea unui credit de nevoi personale nebancar
Aplică online completând formularul de solicitare credit. Nu e nevoie să te deplasezi de acasă, poți accesa un credit de nevoi personale online de oriunde. Trimite documentele necesare și în cel mai scurt timp vei primi banii în contul tău bancar sau cash, în funcție de necesitățile tale.
Fă-ți o listă cu întrebări pe care să le adresezi instituției nebancare la care soliciți împrumutul. Operatorul îți va răspunde și te va lămuri cu orice neclaritate pe care o ai.
Atenție la dobânda creditului de nevoi personale și la costul final al acestuia. Cu cât este mai mică dobânda aplicată, cu atât costul final al creditului nebancar este mai mic. Asigură-te că obții o ofertă de creditare potrivită pentru tine și că poți returna banii lunar fără să te îndatorezi în exces.
Verifică toate taxele aplicate. De preferat este să optezi pentru un credit de nevoi personale pentru care nu se aplică doar dobânda, fără vreun alt comision. La Biroul de Credite Rapide, de exemplu, poți achita în avans creditul fără să plătești vreun comision de rambursare anticipată. De asemenea, nu există comision de acordare a creditului sau de ridicare a banilor în numerar.
Pentru ca un credit de nevoi personale să fie sigur el trebuie să îndeplinească două criterii: să fie avantajos și oferit în mod transparente de către instituția financiară nebancară. Însă ție îți revine sarcina de a te documenta în prealabil și de a pune toate întrebările necesare, astfel încât să știi exact câți bani împrumuți, câți returnezi, în cât timp și în ce condiții.