În calitate de antreprenor cunoști că spațiul de lucru este un element esențial dacă îți dorești ca afacerea ta să dea randament. Luând în considerare reglementările impuse de pandemia COVID-19 încă în vigoare, spațiul de birouri pentru afacerea ta trebuie să îndeplinească o condiție suplimentară, pe lângă cele necesare, precum: să permită captarea luminii solare, să fie un spațiu aerisit pentru creșterea productivității angajaților, să aibă unități sanitare în dotare, etc.
Astfel, dacă ești în căutarea unui spațiu de birouri corespunzător activităților afacerii tale, iată 5 sfaturi pe care să le iei în considerare:
1. Alege un spațiu cu dimensiunile potrivite pentru afacerea ta
Unele afaceri necesită un spațiu de birouri de dimensiuni mici, în timp ce altele necesită unul mai mare. Acest aspect este influențat, în principal, de trei factori: numărul de angajați, activitatea întreprinsă și echipamentele de birou care vor trebui montate.
Dacă te gândești să te muți din spațiul de birouri curent tocmai din cauză că nu permite un spațiu destul de mare, atunci poți alege unul nou în funcție de dimensiunile celui inițial.
2. Alege un spațiu care se încadrează în bugetul tău
În această situație, ai la dispoziție două opțiuni: fie închiriezi un spațiu de birouri pentru afacerea ta, fie îl achiziționezi. Deși achiziționarea spațiului este o opțiune ideală dacă îți dorești un business stabil, acest aspect depinde de posibilitățile tale financiare. Partea avantajoasă este că poți accesa oricând un credit ipotecar pentru îndeplinirea dorințelor tale privind spațiul de birouri.
3. Alege un spațiu convenabil din punct de vedere al poziționării geografice
Un alt factor determinant de care trebuie să ții cont atunci când alegi un spațiu de birouri este poziționarea geografică. Chiar dacă ai găsit un spațiu convenabil pentru bugetul tău care se află la periferia orașului, s-ar putea ca angajații să se afle în dificultate, mai ales dacă nu au mașină personală.
Spațiul de birouri pentru afacerea ta trebuie să fie accesibil prin transportul public și să aibă opțiuni de parcare convenabile pentru angajații sau clienții care vin cu mașina personală.
4. Ia în considerare un spațiu de co-working
Spațiile de co-working sunt din ce în ce mai populare, fiind o opțiune viabilă dacă ți-ai început afacerea într-un mediu de lucru remote. Aceste spații sunt, de obicei, de dimensiuni foarte mari și cuprind birourile mai multor afaceri într-un spațiu unitar. În plus, dacă nici un alt spațiu nu se încadrează în bugetul tău lunar sau alte condiții necesare desfășurării activității tale, atunci poți alege un spațiu de co-working.
5. Ia în considerare compartimentarea spațiului
Un spațiu de birouri nu înseamnă doar spațiul efectiv pentru birou. Vei avea nevoie și de o unitate sanitară pentru angajații tăi, spațiu pentru recepție și chiar un vestiar, un balcon pentru fumători sau o mică bucătărie unde angajații își pot lua pauza de prânz.
Atunci când alegi un spațiu de birouri pentru afacerea ta, încearcă să iei în considerare mai multe criterii. Până la urmă, nu dorești să-ți schimbi spațiul în mod frecvent, acesta trebuind să permită utilizarea sa pe termen lung.