Cum poți poziționa mobilierul în cameră, astfel încât totul să pară echilibrat

Te-ai mutat în casă nouă și a venit momentul să mobilezi fiecare încăpere? Dacă ai ales deja piesele de mobilier, a mai rămas o singură provocare – poziționarea lor în fiecare cameră. Pentru a te bucura de un echilibru vizual și de o atmosferă cât mai confortabilă, iată câteva sugestii care te pot ajuta să mobilezi fiecare cameră cât mai eficient!

Ține cont de funcționalitatea camerei și a mobilierului

Înainte de a începe să mobilezi o cameră, trebuie să iei în calcul modul în care vei folosi acea încăpere și numărul de persoane care își vor petrece timpul acolo. În acest fel poți aproxima mult mai ușor numărul de piese de mobilier necesare și îți poți da seama cum le poți aranja pentru a crea un echilibru. Spre exemplu, pentru o cameră destinată petrecerii timpului liber, cum ar fi living-ul, ar fi indicat să aranjezi mobila într-un mod cât mai lejer, astfel încât membrii familiei să aibă la dispoziție cât mai mult spațiu. Iar dacă ai o sufragerie mică, poți apela la diferite trucuri pentru a transforma cea încăpere într-un loc mult mai spațios.

De asemenea, ar trebui să ții cont și de funcționalitatea pieselor de mobilier pe care le alegi. Întotdeauna ar trebui așezate în cameră piesele de mari dimensiuni, cum ar fi patul sau dulapurile. Ulterior, poți introduce în încăpere și restul pieselor de dimensiuni medii, luând în calcul scopul acestora. Dacă nu ai nevoie de un birou sau de două noptiere, poți renunța lejer la acestea, optând pentru rafturi suspendate. De asemenea, poți căuta diferite seturi de mobilă pentru dormitor sau sufragerie pe site-urile magazinelor de mobilier, unde găsești mereu soluții pentru orice încăpere. 

Alege un obiect de referință

O metodă care te-ar putea ajuta să aranjezi mai ușor mobila în camera de zi  sau în dormitor ar putea fi alegerea unui element de referință. Spre exemplu, într-un living poți alege ca element de referință un șemineu, iar în funcție de acest detaliu, poți aranja restul pieselor de mobilier, astfel încât să pui în evidență  elementul central. 

Iar dacă locuiești la bloc, poți alege ca obiect de referință o fereastră, un televizor sau o bibliotecă. După ce ai ales punctul de interes pentru camera de zi, vei vedea că aranjarea mobilei va fi un proces simplu de realizat. 

Pentru a crea o atmosferă echilibrată, poți alege să poziționezi obiectele de mobilier la o distanță de câțiva centimetri de perete, pentru a crea senzația unei încăperi mai spațioase.

Creează un centru pentru conversație

Livingul poate fi camera ta de relaxare, unde urmărești filmele sau serialele preferate, dar și locul în care îți petreci timpul alături de familie sau prieteni. Tocmai de aceea, trebuie să ții cont și de acești factori atunci când aranjezi mobila în cameră. Încearcă să creezi un echilibru prin organizarea anumitor zone de activitate. 

Spre exemplu, poți să aranjezi mobila astfel încât să creezi un centru de conversație în centrul camerei, alegând o măsuță de cafea și câțiva tabureți. În același timp, poți să organizezi și un colț pentru relaxare, cu un fotoliu confortabil și un lampadar modern.

Ține cont de regulile Feng-shui

Dacă vrei să te bucuri de un spațiu cu energie pozitivă, bine echilibrat, atunci ar trebui să ții cont și de câteva reguli Feng-shui în ceea ce privește poziționarea pieselor de mobilier. 

În primul rând ar trebui să eviți plasarea canapelei sau a fotoliilor sub fereastră. Iar dacă le vei așeza lipite de un perete, ar trebui să te asiguri că peretele de deasupra lor rămâne gol, fără să amplasezi tablouri, polițe sau alte accesorii decorative.

În schimb, pentru a stabili centrul zonei de conversație, specialiștii Feng Shui recomandă folosirea unei măsuțe de cafea cu formă circulară sau rotunjită, aceasta având un efect benefic în locuință.

Dacă a venit momentul să îți mobilezi locuința, încearcă să ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, astfel încât să obții un echilibru vizual în fiecare încăpere. Și nu uita să te folosești de accesorii, culori și texturi pentru a adăuga un plus de personalitate fiecărui spațiu. 

 

CategoriiFără categorie