În timpul sezonului rece, corpul nostru are nevoie de mai multă atenție și îngrijire. Din cauza numeroșilor factori nocivi din mediul exterior, sistemul nostru imunitar poate fi depășit de situație, motiv pentru care este esențial să îi oferim susținerea de care are nevoie.
Corpul uman este probabil cel mai complex sistem de pe planetă, privit din perspectiva faptului că are capacitatea de a-și crea singur o barieră menită să împiedice potențialele riscuri. Astfel, imunitatea capătă un rol vital în protecția organismului și în asigurarea echilibrului fizic și emoțional.
Ce roluri are imunitatea în general?
Sistemul imunitar vizează 3 obiective:
- Împiedicarea pătrunderii agenților patogeni, precum și îndepărtarea lor din organism;
- Recunoașterea și neutralizarea factorilor nocivi din mediu;
- Combaterea schimbărilor ce pot determina efecte negative în organism.
Ce poți face pentru a susține imunitatea?
În sezonul rece, corpul consumă mai multe resurse pentru a asigura protecția necesară. Ținând cont de acest lucru, este important să îi oferi organismului un ajutor astfel:
Iată, așadar, ce poți face:
- Spălarea frecventă a mâinilor – cu toate că necesitatea spălatului pe mâini este evidentă, mulți oameni nu se spală corect, unghiile, spațiile dintre degete sau încheieturile mâinilor fiind evitate. Bacteriile și virusurile pot rămâne în aceste zone, facilitând contaminarea ulterioară a persoanelor sau a suprafețelor. Spălarea corectă durează între 15 și 20 de secunde și se efectuează cu apă caldă și săpun după folosirea toaletei sau înainte/ după servirea mesei. Uscarea corespunzătoare a mâinilor este la fel de importantă.
- Odihnă – odihna insuficientă și somnul întrerupt pot diminua starea sistemului imunitar. Somnul îmbunătățește capacitatea organismului de a lupta împotriva factorilor nocivi. În cazul în care îți dorești să îmbunătățești calitatea somnului, poți apela la uleiuri esentiale (îndeosebi cel de levănțică) pentru a te relaxa și a adormi mai repede.
- Hidratare – consumul de apă contribuie la eliminarea toxinelor din organism;
- Nutriție sănătoasă – dietele alimentare echilibrate, bogate în alimente integrale, fructe și legume proaspete, nuci și semințe ajută imunitatea să funcționeze la parametri optimi.
- Sport – activitățile fizice stimulează procesele interne, ajutând atât sistemul imunitar, cât și sănătatea mintală.
- Relaxare – stresul este un fenomen care afectează întreg organismul, motiv pentru care gestionarea sa devine primordială când vine vorba de îmbunătățirea imunității. Fie că optezi pentru meditație, yoga sau alte activități relaxante, imunitatea poate beneficia de un plus de susținere prin difuzarea sau consumul intern de uleiuri esențiale. De exemplu, pachetul Home Essential Kit este soluția completă pentru îmbunătățirea organismului tău. Conține sticle de 15 ml de Lavender, Lemon, Peppermint, Melaleucă, Oregano, Frankincense, Air, ZenGest, On Guard, o sticlă de 5 ml de Deep Blue și un difuzor doTERRA Petal, menite să:
- Îmbunătățească sistemul imunitar;
- Întrețină pielea;
- Calmeze și să îmbunătățească respirația;
- Ajute digestia, etc.
SURSE:
www.uleiuriesentiale.ro
Home Essential Kit Doterra – Uleiuri Esentiale doTERRA 100% pure cu grad terapeutic
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279364/
https://www.findapharmacy.com.au/advice/10-strategies-to-strengthen-your-immune-system-during-cold-and-flu-season
https://www.healthline.com/health/essential-oils-for-immunity#what-else