Curățenia unui restaurant este esențială pentru a menține clienții fericiți. Oricât de bună ar fi mâncarea și oricât de atentă ar fi servirea, dacă igiena este la un nivel scăzut, oamenii nu vor reveni. Fie că vorbim despre zona de servire a clienților, bucătărie sau zona toaletelor, nimic nu poate fi neglijat. Siguranța și sănătatea clienților trebuie să fie principala preocupare a oricărui manager de restaurant, motiv pentru care conducerea trebuie să implementeze proceduri clare pentru o curățenie eficientă în toate zonele de lucru din local.
Spre deosebire de alte spații comerciale, curățenia în restaurante trebuie făcută mult mai des și mult mai amănunțit, iar mesele, barul, toaletele și suprafețele de lucru trebuie dezinfectate constant, folosind dezinfectanti de suprafețe. Resturile de ingrediente, fie că este vorba despre grăsime, legume sau chiar mici bucăți de carne, pot favoriza răspândirea rapidă a bacteriilor și contaminarea preparatelor. Tocmai de aceea, orice restaurant are nevoie de un program zilnic, săptămânal și lunar pentru curățenie, ca să poată asigura calitatea produselor pe care le servește și un nivel ridicat de igienă in interior. Mai mult decât atât, dispenserele profesionale diferite ajută la menținerea unei igiene perfecte, dozând rapid, uneori chiar fără atingerea aparatului, elementele necesare: prosoape de hârtie pentru ștergerea suprafețelor sau uscarea mâinilor, dezinfectant pentru mâini sau săpun lichid, șervețele și multe altele.
Tot pentru păstrarea igienei, se pot folosi produse pentru catering și accesorii specificie, toate de unica-folosință, astfel încât după folosire, să poată fi aruncate și reciclate corespunzător. Astfel, se evită o posibilă igienizare deficitară a elementelor de veselă.
Ca să poata lucra eficient și sigur, angajații vor avea nevoie de produse specializate, atunci când fac curățenie în restaurant. Fiecare zona este diferită, iar din acest motiv și procesele de curățenie sunt diferite. Iată o lista cu produsele de care vei avea nevoie:
– Dezinfectanți pentru obiectele sanitare. Dezinfectarea băilor este foarte importantă, mai ales ca aici se adună cei mai mulți microbi și cele mai multe bacterii.
– Detergenți pentru pardoseli – ideali pentru a îndepărta murdăria, pentru a oferi strălucire și un aspect cât mai plăcut.
– Detartranți: ideali pentru îndepărtarea depunerilor de piatră de pe echipamentele și ustensilele de bucătarie (fierbător, dozatoare de cafea și ceai), dar și pentru curățarea depunerilor de calcar și a murdăriei depuse pe instalațiile sanitare.
– Produse pentru curățat geamuri și oglinzi. Până la urmă, rolul geamului este de a vedea prin el și a oglinzii de a ne reflecta imaginea. Sigur, nu vrem ca aceste obiecte sa fie murdare și lipsite de strălucire.
– Detergent pentru aragaze și cuptoare. Cea mai valoroasă parte a bucătăriei, aragazul, are nevoie de îngrjire specială.
– Detergent pentru veselă. Într-un restaurant, vesela se murdărește extrem de rapid. Aceasta trebuie constant spălata și reutilizată, așa că este esențial să alegi un produs eficent, dar și blând cu pielea.
Pentru toate soluțiile și produse profesionale de curățenie și igienă, accesați magazinul online Sanito.ro!