De ce e bine să investești doar în mobilier de calitate

Dacă îți dorești o investiție nouă de mobilier pentru locuința ta, pentru că tocmai te-ai mutat sau simți nevoia de o schimbare, vei dori, cu siguranță, să aduci aici un suflu proaspăt, în ton cu tendințele recente din designul interior. 

În decizia de cumpărare a mobilei, calitatea, funcționalitatea dar și confortul pe care îl oferă trebuie să constituie repere importante.

Investiția se amortizează mai bine în timp

Se știe că un mobilier ieftin e făcut din materiale mai slabe calitativ. Pe termen lung, însă, investiția într-un astfel de mobilier se amortizează diferit.

Dacă ai cumpărat de la început ceva ieftin, te poți trezi că va fi necesar să investești, ulterior, mai mulți bani în modificări, reparații, sau chiar în piese noi. Astfel, pe termen lung, vei cheltui, de fapt, mai mult.

În plus, un producător serios de mobilier va asigura o garanție de câțiva ani, și o durată mai mare de viață pentru mobila sa, spre deosebire de o firmă mai puțin cunoscută.

Calitatea e vizibilă 

Diferențele la un mobilier de calitate comparativ cu unul mai ieftin se observă nu doar la preț, ci și în modul de prelucrare și finisare. 

De obicei, firmele care procesează materiale și producătorii de mobilier mai scump fac investiții de sute de mii sau chiar milioane de euro în fabricile lor. Acest lucru se reflectă în aspectul final al produselor, și, în cele din urmă, se va vedea în aspectul general din locuința ta.  

Mai mult, un mobilier de calitate este mai sigur pentru copii. Nu doar rezistența sau felul în care e prelucrat materialul e diferit, ci și soluțiile sau vopseaua cu care sunt tratate piesele. Acestea sunt alese cu grijă ca să fie non-toxice și sigure pentru cei mici.

Nu este însă obligatoriu să cumperi doar piese foarte costisitoare sau care să nu se potrivească cu stilul tău. Alege însă un pat și un șifonier de calitate pentru dormitor, și fă același lucru pentru alte piese de bază din apartament, cum sunt cele mari din living sau bucătărie. 

Restul elementelor de decor, cum sunt măsuțele, covoarele, lămpile sau oglinzile de perete sau alte accesorii, poate fi completate ulterior și chiar schimbate mai des, în funcție de tendințele de design. 

Vei simți altfel confortul 

Dacă optezi pentru mobilier de calitate, vei avea de câștigat nu doar prin eleganță și aspectul general din casa ta, dar și prin confort. De exemplu, nu doar salteaua de pat propriu-zisă trebuie să fie de calitate, pentru a susține corect coloana vertebrală, ci și suportul din care sunt confecționate fotoliile sau sofaua. Un material de slabă calitate se va strica mai rapid, din cauza folosirii frecvente, și vei simți rapid dacă arcurile s-au deteriorat, atunci când te așezi pe fotoliu sau canapea.  

Concluzie

Înainte de a face achizițiile de mobilier pentru casa ta, fă o cercetare amănunțită a pieței pe termen mai lung. Vei avea timp să te familiarizezi cu marja de prețuri și să urmărești ofertele mai multor producători în ce privește materialele sau felul în care acestea sunt realizate. 

Chiar dacă pare mult, este bine să achiziționezi treptat piesele care te reprezintă, și să privești această perioadă tot ca pe o ”investiție” care merită așteptarea. Acest lucru se va vedea în aspectul final al casei tale!

 

În plus, nu te grăbi să investești neapărat la lucrurile „la modă” dintr-un an, mai ales dacă știi că nu faci schimbările foarte des.