Folosește cele mai performante echipamente de protecție și soluții pentru igienă și sănătate

Echipamentul de protecție se referă la halatele sterile, medicinale, combinezoane, măști, mănuși, acoperitori pentru cap și încălțări, ce au rolul protejării personalului medical din spitale, cabinete medicale private, laboratoare, cabinete stomatologice sau centrele de înfrumusețare. Principalul rol al acestora este acela de a proteja atât purtătorul, cât și beneficiarul unui serviciu, de factorii externi, precum virușii, bacterii sau alte microorganisme contaminatoare.

Ce implică un echipament de protecție performant?

Un echipament de protecție performant reprezintă metoda prin care un angajat al unui spital, cabinet medical, laborator, salon SPA sau centru de înfrumusețare se protejează de potențialii viruși și bacterii cu care poate intra în contact în urma consultării unui pacient sau efectuării anumitor manevre.

Un echipament complet este format dintr-o acoperitoare pentru cap, cu bandă elastică, pentru o fixare perfectă în zona capului, banda elastică ce previne alunecarea bonetei în timpul exercitării profesiei.

O mască chirurgicală este indispensabilă, întrucât evită transferarea stropilor de salivă, inhalarea prafului ori a picăturilor diverselor soluții folosite.

Mănușile chirurgicale de unică folosință, din latex sau nitril, pudrate ori nepudrate, se folosesc ca și protecție împotriva microbilor și a substanțelor periculoase.

Halatul de protecție face parte din uniforma de serviciu, deși este confecționat din materiale textile, de unică folosință. Acesta are rolul de evita contactul direct cu diverse substanțe sau lichide organice.

Combinezonul de protecție este necesar atunci când există riscul intrării în contact cu substanțe periculoase și pentru prevenirea contaminării cu diverși viruși, bacterii sau microorganisme. Confecționat cu o glugă și manșete elastice, dintr-un material laminat GSM respirabil neimprimat, face parte din categoria III CE, categorie descrisă în termeni medicali ca fiind destinată pentru pericolele cu risc ridicat și protejarea împotriva particulelor uscate periculoase și a pulverizării chimice.

Pentru a întregii echipamentul și pentru a putea preveni pe deplin contactul cu substanțe, bacterii sau virusuri, acoperitorii de pantofi de unică folosință au menirea de a proteja încălțările, evitând transportarea lichidelor sau microorganisemelor dintr-o încăpere în alta.

Pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale, dar și a cabinetelor medicale, saloanelor de înfrumusețare, centre SPA și chiar al industriei alimentare, Sanito.ro propune spre comercializare aparate automate și dispensere automate pentru acoperitorile de pantofi. Acestea facilitează încălțarea, fiind de mare ajutor personalului medical în momentul în care deja sunt echipați și doresc să evite contaminarea prin încălțarea manuală a botoșeilor. Sunt necesare soluții hidroalcoolice pentru dezinfectare echipamente protectie, soluții cu activitate antibacteriană, ușor de utilizat, pentru dezinfecția rapidă a echipamentelor de protecție, dar și a suprafețelor din cadrul unui spital, cabinet medical, laborator sau centru de înfrumusețare.

Cine are nevoie să folosească un astfel de echipament?

Echipamentele de protecție sunt indispensabile în spitale, cabinetele medicale, stomatologice, laboratoare, centre de examinare, centre de înfrumusețare, SPA și chiar în industria alimentară. Personalul angajat în astfel de instituții și locații folosesc echipamentele de protecție pentru ținerea la distanță a virușilor, bacteriilor, microorganismelor, a diverselor substanțe și lichide cu care pot veni în contact atunci când își desfășoară activitatea.

De ce este necesară folosirea unui echipament de protecție?

Folosirea unui echipament de protecție în spitale este necesar atunci când personalul medical efectuează consulturi pacienților cu boli virale, pentru a evita contaminarea cu diverși viruși. În sălile de operație, chirurgii le folosesc pentru a nu se stropi cu diverse lichide sau substanțe în momentul intervențiilor chirurgicale. Bonetele de cap evită căderea firelor de păr în plăgile operatorii, evitând infectarea acestora. Tot în spitale, echipamentele medicale sunt folosite și de vizitatorii pacienților. În acest caz, echipamentul evită contaminarea pacientului cu bacteriile aduse din exteriorul spitalului.

Dentiștii folosesc cu precădere acoperitori pentru cap, măști, mănuși, halate și botoșei, atunci când efectuează lucrări dentare.

În centrele de înfrumusețare, acestea sunt folosite pentru menținerea unui igiene corespunzătoare și evitarea contaminării personalului, dar și a clientelor cu potențiale boli transmisibile, bacterii sau infecții în momentul procedurilor efectuate.

Echipamentele medicale de protecție comercializate de Sanito.ro, se încadrează în categoria III de protecție, reușind să protejeze purtătorul echipamentului împotriva potențialelor pericole ce pot surveni în momentul unui contact direct cu un pacient sau client, după caz.