Uită de lipsa de inspirație în amenajarea grădinii și bucură-te de creativitate deplină, utilizând florile preferate și piatra. Acestea aduc pe proprietatea ta farmecul peisajelor montane, de o frumusețe aparte, în care poalele munților stâncoși și florile se îmbină armonios într-un decor ce îți taie respirația.
Alege florile care îți plac
Există nenumărate posibilități de amenajări grădini cu flori și piatră, precum grădinile japoneze. Acestea te vor face să îți fie drag să pășești în propria ta oază de verdeață. Începe cu alegerea florilor care îți plac, în nuanțele preferate. Optează pentru flori de sezon, ce îți vor înveseli grădina în lunile de vară și de primăvară.
Nu exclude plantele care își mențin coloritul în lunile reci de toamnă, pentru a te bucura de o grădină verde tot timpul anului.
Include pietrele în formele preferate
Odată ce ai ales florile perfecte pentru grădina ta, trebuie să găsești pietre pe măsură, care să le scoată în evidență. Alegerea pietrelor se poate face în funcție de scopul utilizării lor. Prin urmare, dacă vrei să construiești un zid, vei avea nevoie de pietre plate, ce se pot așeza unele peste altele.
Pietrele mai mici pot fi utilizate pentru a delimita aleile sau ghivecele, dar și pentru a înconjura florile. În cazul grădinilor în pantă, pietrele pot fi așezate sub forma unor trepte, ce vor lăsa impresia unui peisaj natural, creat fără intervenția ta.
Amenajează o rocărie
Cel mai inspirat mod de a evidenția farmecul florilor și al pietrelor în amenajări grădini de excepție constă în crearea unei rocării. Aceasta va adăuga textură, culoare și frumusețe oricărui spațiu exterior, îmbinarea dintre piatră și flori creând un peisaj natural cu totul deosebit.
În funcție de terenul pe care îl ai la dispoziție, poți amenaja o rocărie în formă de terase, cu straturi în trepte sau poți urma înclinarea naturală a terenului. Urmează alegerea pietrelor, precum cele de râu, ardezia sau calcarul. Indiferent de preferințele tale, este important să ai pietre într-o varietate de dimensiuni, pentru un aspect vizual unic.
Drenajul este esențial la o rocărie. Ai grijă să așezi un strat de nisip sau pietriș la bază, pentru a preveni acumularea excesivă de apă. O altă caracteristică decisivă în designul pe care îl vei obține este dată de plantele pe care le selectezi. Printre cele mai populare alegeri se numără suculentele, precum cactușii, însă nu te limita la acestea.
În funcție de dimensiunea rocăriei tale, poți completa designul cu elemente decorative ce îi vor intensifica frumusețea. Optează pentru o mică cascadă sau fântână, care va produce un sunet liniștitor, de care cu greu te vei mai despărți.
În serile lungi de vară, rocăria ta poate fi învăluită într-o lumină caldă, cu ajutorul felinarelor sau al luminilor submersibile. Acestea evidențiază anumite puncte de interes și creează un aspect încântător pe durata nopții.
Cu pietrele și florile potrivite, este imposibil să te plictisești în amenajarea grădinii tale. Chiar și cele mai mici spații pot căpăta un aspect idilic remarcabil, de care te vei îndrăgosti de la prima vedere. Nu știi cum să îmbini mai bine aceste elemente naturale într-un decor armonios? Atunci cere sfatul unor specialisti în peisagistică și amenajează-ți cu ușurință grădina perfectă.