Atat la nivel industrial, cat si la nivel casnic, electromotoarele sunt printre cele mai utile echipamente care pot fi utilizate. Aparitia lor a schimbat in intregime modul in care oamenii desfasoara activitati de productie, transport si actioneaza intr-o multime de alte domenii. Versatilitatea lor si capacitatea de a se adapta la sarcini dintre cele mai variate si complexe sunt absolut remarcabile.
Exista mai multe tipuri de motoare electrice, fiecare prezentand avantaje care le transforma in solutii potrivite pentru diferite probleme. Pe langa aplicatiile in care pot fi integrate, electromotoarele mai sunt caracterizate si de rolul general pe care il au, structura lor, precum si de accesoriile necesare pentru a functiona cu eficienta sporita. Iata ce trebuie sa stii despre aceste notiuni!
Motoare electrice: rol, tipuri si de unde sa cumperi accesorii
Electromotoarele sunt echipamente special concepute pentru a genera energie mecanica. Aceasta este obtinuta prin transformarea energiei electrice pe care motoarele o preiau si o transforma in miscare. Cu ajutorul celor mai bune motoare electrice, pot fi puse cu usurinta in miscare aplicatii simple, precum tocatoare de fructe si legume sau morile de cereale.
Aceste exemple sunt specifice motoarelor folosite la nivel casnic. De regula, din aceasta categorie fac parte motoarele monofazate. Acestea functioneaza intr-o singura faza, sunt de dimensiuni reduse si au o putere restransa, care nu depaseste 3kW. Au avantajul de a costa putin si de a nu implica lucrari de mentenanta complexe.
Pentru uz industrial, sunt utilizate electromotoarele trifazate. Acestea sunt mult mai puternice decat cele monofazate si au puteri care pot atinge si pragul de 400 kW. Sunt utilizate la nivel industrial si comercial cu scopul de a imbunatati modul in care functioneaza echipamente complexe precum benzile transportatoare, macaralele sau lifturile.
Motoarele trifazate cele mai performante sunt integrate in cadrul aplicatiilor care necesita viteze mari de miscare. Ele pot oferi pana la 3000 de rotatii pe minut. De asemenea, motoarele puternice sunt folosite si pentru punerea in miscare a autoturismelor sau a altor sisteme de transport dotate cu astfel de echipamente.
Cererea tot mai mare de mijloace de transport care sa functioneze pe baza de electromotoare a determinat progrese remarcabile in domeniu si aparitia unor modele extrem de puternice, performante si fiabile. La fel ca orice alt echipament, si electromotoarele sunt supuse uzurii care apare in mod inevitabil, in timp. Spre deosebire de cele monofazate, motoarele electrice trifazate au nevoie de o atentie mai mare si de mentenanta mai bine pusa la punct.
Insa si pentru cele monofazate pot fi necesare accesorii care sa le inlocuiasca pe cele defecte, pentru a garanta functionarea continua si eficienta a acestor motoare electrice. Printre cele mai importante astfel de piese se regasesc: flansa de motor, talpa de motor, scutul motorului si sina de fixare a motorului. In lipsa acestor elemente, care trebuie sa fie intotdeauna in cea mai buna stare, motorul poate sa fie expus defectiunilor grave sau chiar sa nu functioneze deloc.
Intra pe AllIndustrial.ro si descopera toate accesoriile de care ai nevoie pentru a te asigura ca ai un motor electric care sa functioneze in permanenta la capacitate maxima. Beneficiezi de preturi foarte avantajoase, de asistenta pentru a putea alege piese compatibile cu motorul tau, dar si de livrare imediata, prin curierat rapid, oriunde in Romania!