Tarotul este probabil unul dintre cele mai utilizate instrumente de divinatie din lume astazi. Desi nu este la fel de simplu ca alte metode, Tarotul a atras oamenii in magia sa de secole. Astazi, cartile sunt disponibile pentru cumparare in sute de modele diferite. Exista un pachet de Tarot pentru aproape orice practicant, indiferent care ar putea fi interesele sale.
Desi metodele de citire a Tarotului s-au schimbat de-a lungul anilor, si multi cititori isi adopta propriul stil unic in sensul traditional al unui aspect, in general, cartile in sine nu s-au schimbat prea mult. Sa ne uitam la unele dintre puntile timpurii ale cartilor Tarot si la istoria modului in care acestea au ajuns sa fie folosite ca mai mult decat un joc de sala.
Majoritatea pachetelor de Tarot sunt formate din 78 de carti – numarul poate varia de la punte la punte – care sunt impartite in trei tipuri: Arcana Majora si Minora.
Cartile de Tarot sunt o forma de divinatie – poate cea mai populara. Exista trei tipuri principale de carti: Arcana majora si Arcana Minora. Arcanele majore sunt primele 22 de carti care se refera la arhetipuri. Arcana Minora este formata din aproximativ 56 de carti care sunt impartite in patru grupe majore. Aceste grupuri sunt numite „suite” si se refera la fiecare dintre cele patru elemente: aer, foc, apa si pamant.
In timpul unei lecturi de Tarot, cititorul va amesteca pachetul in timp ce canalizeaza o intrebare. Cititorii pot alege sa aseze cartile in tabele – planuri pentru citirea raspunsului – sau sa le aseze intuitiv. Cititorul interpreteaza apoi cartile pentru a raspunde la intrebare.
Nu stim cu adevarat de unde au venit cartile de Tarot…
Exista o multime de teorii foarte bune despre originile cartilor de Tarot, unele dintre ele bazate pe informatii istorice exacte. Cea mai probabila poveste de origine provine din Italia si Franta, unde cartile de joc au fost inventate in secolul al XIV-lea. Aceste carti au fost inspirate din carti similare folosite de societatile islamice pe care comerciantii le-au adus acasa in Anglia.
Cartile erau impartite in patru suite, la fel ca astazi: baghete, monede, cupe si sabii. In cele din urma, elita sociala care a jucat jocul – numita „Trumps” – a vrut sa o personalizeze si sa o extinda.
Ducele de Milano – Filippo Maria Viscoti – si-a angajat artistul preferat – Bonifacio Bembo – in anii 1440 pentru a crea o punte personala care este inca expusa astazi. Multe alte elite sociale i-au urmat exemplul si au angajat artisti pentru a proiecta noi carti adaptate gusturilor lor. Unii si-au prezentat familiile ca pe cartile Trump.
Pana in secolul al XVI-lea, jocul de carti ajunsese in Franta, unde a continuat sa evolueze. Tarot de Marseille demonstreaza ca imaginile au inceput sa standardizeze, si au devenit produse in masa.