Preocuparea pentru un stil de viață sănătos este tot mai pregnantă în zilele noastre. De la alimentație echilibrată și mișcare fizică regulată, până la folosirea tehnicilor de relaxare și meditație, omul modern manifestă tot mai multe interese care au obiectivul de a menține și chiar îmbunătăți starea de sănătate fizică și emoțională.
Iar creșterea nivelului de energie, productivitatea și motivația sunt înglobate în acest scop măreț. Tocmai de aceea, rutinele pentru primele ore ale dimineții capătă un contur ferm și sunt privite, în prezent, într-o lumină bună. Iată, așadar, în ce constă micul dejun al campionilor și ce poți face pentru a-ți începe ziua cu un boost de energie:
Un pahar de apă caldă cu pulbere de iarbă de grâu verde
După somnul de noapte, deshidratarea își spune cuvântul. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faci când te trezești este să consumi lichide. Apa va parcurge sistemul foarte repede dacă este consumată ca atare, așa că poți pune un praf de sare în ea sau o poți consuma cu pulbere de iarbă de grâu verde, care este bogată în nutrienți și vitamine. În plus, apa caldă te va ajuta să îți repornești metabolismul. Dacă vrei și ceva mai consistent, o felie de pâine integrală cu dulceata de caise alături îți poate satisface și eventuala poftă de dulce specifică dimineților.
20-30 de minute de meditație
Meditația nu este o pierdere de timp, ci o investiție în tine. Poziția confortabilă, relaxarea, închiderea ochilor pentru evitarea stimulilor vizuali și concentrarea asupra respirației te pot ajuta să îți îmbunătățești starea de bine și capacitatea de a te concentra. Evită să folosești un cronometru și optează, mai degrabă, pentru ascultarea pe fundal a unui videoclip cu durata dezirabilă. Sunetele relaxante sunt un bonus pentru a-ți aduce creierul în starea alpha la care râvnești.
Un mic dejun bogat în nutrienți
Dacă ai început ziua doar cu apă caldă și iarbă de grâu, poți să te bucuri de un mic dejun copios și nutritiv, după meditație. Fulgii de ovăz, bananele, pudra de ciocolată pură, scorțișoara și fructele uscate sunt câteva dintre produsele pe care le poți consuma în acest moment al zilei. Alege-le de pe raftul cu produse bio, pentru a te bucura de toate proprietățile lor nutritive, în absența conservanților și a aromelor sintetice. Apoi, bucură-te de o ceașcă de ceai verde sau cafea sau de un pahar de apă cu lămâie, care va contribui la alcalinizarea întregului organism. Dacă iei suplimente alimentare, tot acum este momentul oportun pentru Omega 3, fier, vitaminele B6 și B12 care, împreună, vor contribui la funcționarea mai bună a creierului și a inimii.
Setează-ți obiectivele pe termen scurt și reflectă asupra celor pe termen lung
Setarea obiectivelor este un pas esențial în atingerea performanței și totodată o recomandare a tuturor speakerilor motivaționali. Dacă nu ai deja o listă a obiectivelor pentru anul următor, o poți face acum. Dacă ai una, recitește-o și divizează obiectivele mari în pași mai mici, pentru a crea alte liste, pe termen mai scurt. De exemplu, dacă ți-ai propus să treci printr-un proces de reconversie profesională în decurs de un an, în prima lună te poți informa despre domeniu, în următoarele trei poți urma un curs în acea direcție, în pasul următor îți vei actualiza CV-ul și tot așa. Această tehnică îți va grăbi semnificativ progresul.
Consecvența este secretul rutinelor de dimineață. Încearcă rețeta noastră timp de 30 de zile și vei observa schimbări substanțiale în viața ta.
Sursă foto: Pexels