Descoperiti mai jos o serie interesanta de mituri legate de folosirea produselor oftalmologice.
Lentilele de contact reprezintă o metodă practică și eficientă de corecție optică a problemelor de vedere, asigurând o bună vedere periferică, dar și o hidratare optimă a ochilor, prin faptul că materialele din care sunt fabricate prezintă un conținut ridicat de apă.
Majoritatea persoanelor cu vicii de refracție sunt purtătoare de ochelari de vedere, însă, cel puțin odată s-au întrebat cum ar fi viața fără ei.
Pentru a afla care sunt temerile în ceea ce privește trecerea de la ochelari de vedere la lentile de contact, experții medicali au inițiat un studiu de piață în cadrul căruia peste 300 de persoane ne-au vorbit despre fricile lor. În urma acestui studiu, am aflat că principala teamă atunci când vine vorba de purtarea lentilelor de contact, este aceea de a nu apărea infecții sau iritații la nivelul ochilor.
Achiziționarea unei perechi de lentile de contact cu dioptrii se face numai în urma unui control oftalmologic/optometric, specialistul putând spune cu exactitate tipul de lentile potrivit nevoilor tale. Lentilele de contact nu trebuie purtate peste perioada lor de valabilitate.
Cu toate acestea, există o serie de mituri legate de folosirea acestora:
Pot lentilele de contact să rămână în ochi?
De obicei, atunci când cineva adresează întrebarea ”Lentilele mele de contact pot rămâne în interiorul ochilor?”, pacientul respectiv face referire, de fapt, dacă este posibil ca o lentilă de contact să fie dislocată din fața ochiului și să se piardă sau să fie prinsă în spatele ochiului. Iată, însă, o veste grozavă pentru toți amatorii lentilelor de contact: acest lucru este aproape imposibil!
Lentilele de contact pot fi curățate cu apa de la Robinet
Nimic mai fals!
Apa de la robinet conține o multitudine de microorganisme. Unele dintre acestea sunt inofensive, in timp ce altele ar putea deveni un pericol grav pentru sănătatea ochilor. Nu uita să îți cumperi soluțiile speciale pentru curățarea lentilelor de contact!
Lentilele de contact conduc frecvent la apariția infecțiilor oculare
Lentilele de contact nu produc infectii. Agenții patogeni aflați pe suprafața unei lentile de contact murdare duc la apariția acestora.
Atât timp cât vei respecta instrucțiunile pe care le primești din partea specialistului, te vei putea bucura de confortul purtarii lentilelor de contact și vei minimiza riscurile de apariție a problemelor. Daca vei dezinfecta corect lentilele, le vei curăța și le vei înlocui conform instrucțiunilor, germenii nu vor beneficia de un mediu prielnic supraviețuirii.
Lentilele de contact împiedică respirația ochiului
Fals! Dacă te gândești la lipsa hidratării ochilor, trebuie să stii că lentilele de contact au proprietăți de transmisibilitate a oxigenului către ochi. Totuși, dacă îți simți ochii uscați, poți apela la picături speciale, care lubrifiază ochii și hidratează lentilele de contact, acestea aplicându-se de fiecare dată când simți nevoia!