Psihologia Design-ului: Stiai ca modul in care iti amenajezi livingul influenteaza calitatea raporturilor tale sociale?

Stiai ca modul in care iti amenajezi livingul influenteaza calitatea raporturilor tale sociale

 

Decorarea spatiului in care locuim este arta de a armoniza confortul, frumosul cu utilitatea si dimensiunea practica. Livingul sau camera de zi, este prima incapere cu care luam contact odata ce intram in casa, fiind spatiul in care primim musafirii, ne destindem si facem conversatie. Sa trecem, asadar, in revista cateva dintre considerentele practice pe care sa le iei in calcul pentru ca livingul tau sa aiba un aer primitor, cald, dar in acelasi timp sa vorbeasca despre interesele, pasiunile si valorile familiei tale.

  • Stilul de amenajare al livingului. Stilul ales trebuie sa reflecte personalitatea, si interesele tale intr-omaniera cat mai creativa dar si practica. Incepand de la stilul minimalist, modern, clasic sau retro, ai la dispozitie o intreaga paleta de optiuni din pe care sa o adaptezi gusturilor tale. Trebuie tinut cont si de faptul ca aceasta este o camera pentru oaspeti, a caror preferinte cel mai probabil nu coincid in totalitate cu ale tale. Asadar, gaseste un echilibru intre gusturile tale si crearea unei oaze de liniste in care oaspeti tai sa se simta in largul lor. Poti opta pentru o masa rotunda si niste scaune sau fotolii confortabile, care sa incurajeze dialogul deschis si egalitatea.
  • Amplasarea mobilierului si a obiectelor decorative. Alege un mobilier care sa indeplinseasca atat functia estetica, placuta vizual cat si cea practica. Intra pe site-ul  www.modela.ro  si alege acele piese de mobilier care vin in intampinarea gusturilor si trebuintelor tale. De asemenea, evita sa supraincarci spatiul cu obiecte inutile. Idealeste sa ne rezumam la acele decoratiuni care ne trezesc amintiri si emotii pozitive: un suvenir cumparat din ultima vacanta, o fotografie de familie, un tablou al artistului preferat etc. In ceea ce priveste mobilierul, piesele centrale ale livingului sunt canapeaua, fotoliile si masa. Specialistii feng-shui recomanda ca acestea sa fie plasate in fata usii de la intrare pentru a invita in casa energiile pozitive.
  • Armonia cromatica si imbinarea creativa a texturilor. Prima regula in acest caz este sa nu amestecam haotic, prea multe culori. Doua, trei culori principale sunt suficiente, dintre care una sa fie dominanta iar celelalte doua de accent. Pastelurile sunt ideale pentru a fi predominante, in timp ce nuantele mai stridente trebuie folosite cu moderatie. Pentru a da o nota de personalitate spatiului, alege sa scoti in evidenta un perete cu un tapet interesant, un tablou in culori dramatice sau un aranjament creativ de flori.

In concluzie, primele aspecte de care sa tii cont, indiferent de marimea si compartimentarea livingului, este ca acesta sa fie aerisit si bine iluminat. Apoi, alege piese de mobilier care sa te reprezinte, obiecte decorative cu rol simbolic si nu doar estetic, culori si texturi care sa se imbine creativ si armonios.

Sursa imagine : https://unsplash.com/photos/zLT3VqWEgOQ