Doriți să îi oferiți apartamentului o nouă viață? Un aspect mai modern în care să vă creați propriul sanctuar relaxant? Tot ce aveți de făcut este să plănuiți în detaliu renovarea completă a apartamentului. Cu fiecare proiect de renovarea a locuinței, vine și bugetul. Și fiindcă bugetul pentru reconstrucția completă a apartamentului joacă un rol important, trebuie să aveți în vedere factorii care îl influențează și să găsiți personal calificat care să vă ajute cu reconstrucția, pentru ca proiectul final să fie unul de calitate, întocmai pe gustul dumneavoastră.
Factori care influențează bugetul alocat inițial
Atunci când decideți stabilirea bugetului pentru reconstrucția completă a apartamentului, trebuie să țineți cont de o serie de factori, care vor influența, într-un fel sau altul bugetul.
Primul factor este dimensiunea apartamentului. Cu cât are o suprafață mai mare, cu atât bugetul trebuie să fie unul mai consistent. Vechimea și starea locuinței trebuie luate în calcul, în funcție de acestea, reconstrucția poate necesita materiale cu anumite caracteristici pentru întărirea structurii pereților sau refacerea lor completă.
De asemenea, complexitatea renovării, calitatea materialelor, instalațiilor și a finisajelor dorite, vor influența în sens pozitiv sau negativ bugetul. Schimbarea totală a instalației electrice și sanitare, a ferestrelor și ușilor sunt factori care trebuie luați în considerare atunci când renovați apartamentul, pentru a vă asigura funcționalitatea acestuia timp îndelungat.
Stabiliți bugetul în funcție de priorități
După ce ați reușit să stabiliți factorii care vor influența fixarea unui buget, determinați prioritățile renovării și începeți mai întâi cu lucrurile importante, precum consolidarea zidurilor, schimbarea instalației electrice, ferestre noi, urmate apoi de finisajele interioare și abia la final, piesele de mobilier și decorațiunile.
În felul acesta, chiar dacă spre finalul reconstrucției nu va mai rămâne suficient buget și pentru achiziționarea unor piese de mobilier din lemn masiv, spre exemplu, nu este o problemă cu adevărat, întrucât acestea pot fi achiziționate și pe parcurs.
Costuri pentru reconstrucția apartamentului
Fiecare proiect de reconstrucție al apartamentului este unic, având propriile componente care stabilesc bugetul. Din acest motiv costul total pentru renovare, variază considerabil. Cu toate că este destul de dificil de stabilit un buget fix, costurile totale pentru renovarea apartamentului se situează între 49180 – 491830 de lei. Aceste estimări cuprind renovarea completă a băii, a bucătăriei, livingului, dormitoarelor și pot crește în funcție de calitatea materialelor folosite și finisajele dorite.
O modalitate potrivită pentru a crea un buget aproximativ de renovare completă a apartamentului, este să prezentați proiectul de renovare unui specialist, iar în funcție de discuția cu acesta, veți putea stabili un preț cât mai aproape de realitate. Solicitați pret renovare apartament introducând o cerere cât mai detaliată cu ceea ce aveți nevoie. Veți primi mai multe oferte de la specialiști, urmând să o alegeți pe cea mai apropiată de nevoile dumneavoastră.
Discutați cu experții în reconstrucții pentru a obține atât sfaturi profesionale, dar și pentru a înțelege opțiunile de renovare. Atunci când angajați profesioniști, asigurați-vă că alegeți întotdeauna persoane calificate, care dețin experiența necesară și acreditările corespunzătoare, pentru că nimeni nu își dorește să modifice structura unui apartament, spre exemplu, și ulterior să fie nevoit să strice proiectul, din cauza nerespectării reglementărilor administrației locale.
Căutați întotdeauna prețuri corecte și competitive, solicitați cât mai multe oferte și prezentați cât mai detaliat lucrările pe care doriți să le efectuați în apartament. Doar în acest fel veți putea planifica bugetul. Totodată, la bugetul final estimat, adăugați în plus până la 15% din costul total, pentru eventualele costuri suplimentare apărute pe parcursul renovării.