Vrei să îți accentuezi silueta și să îți scoți în evidență atuurile? În acest caz, atunci când îți cumperi piesele vestimentare, poți ține cont de mici trucuri pentru a contura o siluetă perfectă.
De exemplu, când îți alegi rochiile, ține cont de croiala acestora, dar și de lungime și de model. În funcție de rochia aleasă, vei putea crea diverse forme și linii, astfel încât trupul tău să pară mai suplu și mai armonios.
Croiala rochiei
Felul în care rochia este croită este cel mai important, atunci când alegi rochii de ocazie sau, pur și simplu, rochii casual. Modelele de mai jos sunt cele mai des întâlnite, așa că iată ce trebuie să știi despre ele.
-
Rochia creion
Rochia creion are o croială specială, care poate avantaja o siluetă înaltă sau chiar și o siluetă mignonă, atunci când este purtată cu sandale cu tocuri înalte. În acest ultim caz, o rochie creion poate alungi picioarele.
Rochia creion accentuează talia și adaugă dimensiune coapselor și fesierilor, așa că dacă vrei să obții mai mult volum în aceste zone, nu ezita să probezi o astfel de rochie. Cu toate acestea, dacă vrei să îndulcești și să diminuezi aspectul coapselor, încearcă un alt model de rochie.
-
Rochia maxi
Rochiile maxi sunt acele rochii care nu se mulează aproape deloc pe formele naturale ale corpului. Lejere, vaporoase și voluminoase, ele avantajează persoanele înalte sau persoanele mignone care poartă platforme, espadrile cu talpă înaltă sau chiar pantofi cu tocuri medii.
Dacă ai o siluetă corpolentă și vrei să ascunzi zonele pe care le percepi drept minusuri, o rochie maxi poate fi soluția perfectă. Poți alege o rochie cu bretele subțiri, pentru a muta accentul pe zona superioară a corpului, pe piept și pe zona gâtului.
Totodată, dacă ai picioarele înalte și o siluetă androgină, poți marca talia cu o curea sau cu un șnur, pentru a crea senzația de forme armonioase și feminine.
-
Rochia cloș
Rochia cloș este o rochie echilibrată, care poate fi purtată cu ușurință de aproape orice siluetă. Partea inferioară a rochiei avantajează atât persoanele corpolente, ascunzând kilogramele în plus, cât și persoanele fără forme proeminente, creând senzația unei siluete armonioase.
Totodată, partea superioară a rochiei cloș poate evidenția un bust proeminent sau poate descrie armonios liniile naturale.
Așadar, indiferent de forma ta fizică, poți apela oricând la rochii cloș, piesele vestimentare perfecte pentru orice ocazie – eveniment special sau o plimbare relaxantă în parc.
Lungimea rochiei
Pe lângă croială, trebuie să ții cont și de lungimea rochiei atunci când vrei să folosești hainele pentru a-ți pune corpul în valoare.
Astfel, este necesar să știi că rochiile lungi, până la podea, pot ascunde picioarele, dacă îți dorești acest lucru, însă nu sunt potrivite persoanelor scunde, decât atunci când acestea aleg să poarte tocuri sau platforme.
Pe de altă parte, rochiile foarte scurte, până la jumătatea coapsei, purtate cu stiletto sau platforme înalte, pot alungi cu succes picioarele și îți pot oferi acea statură înaltă, elegantă și feminină pe care ți-o dorești.
Modelul și culoarea rochiei
Unele persoane spun că dungile orizontale adaugă volum corpului, în timp ce liniile verticale alungesc și subțiază. Deși acest lucru este corect, există mult mai multe aspecte în ceea ce privește felul în care modelul și culorile îți pot influența look-ul.
De exemplu, un imprimeu geometric masiv poate crea senzația de spațialitate, iar corpul tău va părea mai voluminos. Pe de altă parte, un imprimeu mărunt, precum cel floral sau bulinele mici, va crea o siluetă feminină și delicată.
Nu în ultimul rând, culoarea unei rochii poate și ea influența silueta. Dacă vrei să pari mai suplă, optează pentru nuanțe vii sau tonuri neutre închise, iar dacă vrei să accentuezi formele, poartă alb, crem, bej și alte nuanțe deschise și pastelate.
În final, reține că acestea sunt doar câteva mici trucuri care te pot ajuta să conturezi silueta dorită. Atitudinea și postura sunt și ele foarte importante!