Unică în lume, mierea de Manuka este recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, dar și pentru susținerea sistemului imunitar și ameliorarea mai multor boli și afecțiuni. De altfel, aceasta este singura miere certificată și recunoscută de către medici pentru efectele sale benefice asupra întregului organism, dovedite în urma mai multor studii științifice efectuate de-a lungul timpului.
Remediile și suplimentele naturale reprezintă o alternativă de tratament mai sigură și mai prietenoasă cu organismul uman, dar mai ales fără efecte secundare. Produsă în Noua Zeelandă, acest sortiment de miere de Manuka este considerată cel mai puternic antibiotic natural. Aceasta provine din nectarul cules de albine din florile arborelui de Manuka și se diferențiază prin profilul său nutritiv.
Acest tip de miere este o sursă bogată de magneziu, zinc, fier, potasiu, calciu, fosfor și multe alte elemente active ce susțin buna funcționare a organismului. Pe lângă toate aceste proprietăți, mierea provenită din ținuturile sălbatice ale Noii Zeelande și Australiei are efecte antivirale, antiseptice, antifungice, antimicrobiene, antiinflamatorii, antibacteriene si antioxidante, fiind ideală pentru foarte multe probleme de sănătate.
Mierea de Manuka, mai eficientă decât antibioticul clasic
Printre componentele mierii de Manuka se află si peroxidul de hidrogen, o substanță responsabilă pentru puterea antibacteriană deosebită. Un alt compus care se regăsește și în alte sortimente de miere este metilglioxalul (MG), ce sporește efectul antibiotic al mierii. De fapt, cu cât este mai mare concentrația de MG, cu atât este mai rapid și puternic efectul acestui produs natural.
În urma cercetărilor, s-a descoperit că există mai multe tipuri de miere de Manuka, printre care: miere pentru consum, miere activă și miere UMF. Cea pentru consum include toate sortimentele destinate întrebuințării zilnice, fără să aibă o activitate antibacteriană considerabilă.
Mierea de Manuka Activă se remarcă prin prezența peroxidului de hidrogen într-o proporție mult mai mare față de restul tipurilor de miere. Ultima categorie se referă la miere de Manuka cu proprietăți chimice antibacteriene deosebite. Aceasta este comercializată numai de producători cu licență și este produsă de către albine în cantități foarte mici, ceea ce explică și prețurile ridicate ale produsului.
Alte tipuri de antibiotice naturale
Atunci când nu sunt administrate corespunzător, antibioticele sintetice au efecte secundare asupra bacteriilor benefice din organism, favorizând apariția unor boli cronice grave. Din fericire, natura ne pune la dispoziție numeroase plante medicinale capabile să prevină și să vindece infecțiile. Printre aceste remedii naturiste se află produse precum: extractul de usturoi, tinctura de propolis, Goldenseal, uleiul de oregano sălbatic, extractul din frunze de măslin, extractul uleios de mușețel, ghimbirul, echinaceea, uleiul din nucă de cocos și multe alte alternative ce pot înlocui cu succes antibioticele clasice.
Cu toate acestea, consumul de miere de Manuka rămâne un tratament natural care previne și ameliorează o mulțime de probleme de sănătate. Calitatea antibacteriană a mierii variază în funcție de momentul în care a fost recoltată, de sortiment, de concentrația compușilor și alte proprietăți specifice, dar și în funcție de producător.
In situatia in care doresti sa achizitionezi miere de manuka originala sau alte produse apicole o poti face de pe magazinul online Sanavita.